'Bize tecavüz etmekle tehdit eden adamlarla karşı karşıyayız!'

Sosyal medya üzerinden kadınların tehdit edilmesini ve 12-17 yaş aralığının çocuk doğurmak için ideal olduğu şeklindeki ifadei yorumlayan Ebru Pektaş, “Bunu bir sapıklık ya da sapkınlık olarak yorumlayamayız. Bu tamamen örgütlü bir faşist saldırı” diyor.

'Bize tecavüz etmekle tehdit eden adamlarla karşı karşıyayız!'

Halkweb’de Atakan Sönmez’in ‘Satır Arası’ programına konuk olan “Cinsellik Şiddet Emek” kitabının yazarı ve İleriHaber’de yazdığı düzenli yazılarıyla kadın hareketinin de önemli isimlerinden olan Ebru Pektaş, son günlerde kadını hedef alan şiddet dili hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pektaş, gerek Canan Kaftancıoğlu, Berna Laçin ve Nevşin Mengü’yü tehdit eden sosyal medyadaki çirkin kampanya, gerek Sevda Noyan’ın komşularını ölümle tehdit etmesi, gerekse de Akit TV ekranlarında “12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaştır” diyen Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in çıkışlarının ‘münferit’ olaylar olmadığını ve sistemli faşist bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

AKP iktidarının salgın günlerini de kendi politikalarını uygulamak için bir fırsata dönüştürdüğünü altını çizen Ebru Pektaş, “Bunlar asla ve kata biyolojik arızayla, hastalıkla, sapıklıkla açıklanabilir şeyler değil. Karşımızdaki durum faşizmin gayet sıradanlaşmış, kolaylıkla yayılabilir bir hali. Bu insanlar hasta değil. Cezai ehliyetleri var ve suç işliyorlar. Olan bitenler arasında sistematik bir neden sonuç ilişkisi var. Bugün karşımızda bize tecavüz etmekle tehdit eden adamlarla karşı karşıyayız” dedi.

AKP’li hesapların Yerli ve Milli adı altında kampanya başlatmasına dikkat çeken Pektaş, “Bu profiller daha ilk günden karşımıza tehdit ile çıktı. Zaten ayyuka çıkmış hukuksuzluğun çok özel bir halini görüyoruz. Şu anda bu bile tartışmalı durumda. Çok ciddi bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Tüm bunları bağlayan şey şu: AKP, salgın koşullarında faşizmini yeni bir çehre ile karşımıza çıkarıyor. Bu madalyonun bir yüzü. Ama bir taraftan da çocuğa şiddette, bu faşist baskıya karşı tepki duyan da bir kitle var. O kadar ucuz değil" diye konuştu.

Etiketler
Saldırı Tecavüz Tehdit