Barış Yarkadaş'tan çağrı: Askıda maske uygulaması başlatılsın

Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, yeniden satışına izin verilen maske konusunda bir çağrıda bulundu. Askıda maske uygulaması çağrısında bulunan Yarkadaş'ın Anneler Günü için belediyelere de bir çağrısı oldu.

GERÇEK GÜNDEM- Koronavirüsle mücadele kapsamında pek çok alanda kullanılması zorunlu ghale getirilen maske konusunda, satışın yasaklanması ve bir türlü dağıtımının yapılamaması nedeniyle haftalardır yaşanan kriz, Bakanlar Kurulunun maske satışlarına izin vermesi ile yeniden başladığı noktaya döndü.

ASKIDA MASKE UYGULAMASI BAŞLASIN

Bugünden itibaren yeniden eczanelerde satışına başlanacak maskeler konusunda Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş'tan bir öneri geldi. TV 100'de Ahu ÖZyurt'un 10'dan 12'ye programında konuyla ilgili konuşan Yarkadaş, 'Askıda ekmek uygulaması gibi, askıda maske uygulaması başlatılsın' dedi.

Türkiye'de 6-7 kişilik kalabalık ve dar gelirli ailelerin varlığına dikkat çeken Barış Yarkadaş, bunun da ayda yaklaşık 500 liraya yakın bir maske masrafı anlamına geleceğini ve pandeminin 5 ay daha süremsi halinde yoksul ailelerin kısıtlı bütçelerine 2 bin 500'liralık bir yük daha getireceğini belirtti.

Yarkadaş, "Bunun bir formülü bulunsun ve tıpkı fırınalrda olduğu gibi eczanelerde de askıda maske' uygulaması başlasın. İmkanı olan askıya maske bıraksın, imkanı olmayan yurttaşlarımız da alsın" diye konuştu.

BELEDİYELERE ANNELER GÜNÜ ÇAĞRISI

Önümüzdeki pazar günü kutlanacak Anneler Günü için de belediye başkanlarına çağrıda bulunan Barış Yarkadaş, "Malum 65 yaş üstündeki yaşlılarımız yaklaşık 1.5 ay sonra ilk kez o gün sokağa çıkacak. Daha önce maske satışı yasak olduğu için, maske satışı da bir türlü yapılamadığı için pek çok yaşlımızın sokağa çıkarken takacağı maskesi yok. Buradan ayrım yapmadan tüm beldiye başkanlarına sesleniyorum. Pazar günü annelerimize, yaşlılarımıza karanfilin yanında ikişer üçer maske de verebilirseniz harika olur. En azından günler sonra ilk kez sokağa çıkacak annelerimizi de bu korona belasından korumuş olursunuz. Buı da anneleirmize en güzel hediye olur" dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Barış Yarkadaş Ağrı Milletvekili