Prof. Dr. Ercüment Ovalı: 40 yıl sonra ilk defa bir aşıyı ürettik ve test aşamasına getirdik

Prof. Dr. Ercüment Ovalı katıldığı yayında dornaz alfa ilacı hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Habertürk TV'de yaptığı açıklamada dorna alfaz ilacı açıklaması hakkıdna eleştirilere yanıt verdi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medyada yaptığı ilaç ve aşı açıklamaları nedeniyle eleştirilmiş ve bilimsel metot dışı davranmakla suçlanmıştı.

Ovalı, "40 yıl sonra ilk defa bir aşıyı ürettik ve test aşamasına getirdik. Ürettiğimiz aşı diğer aşı gelene kadar geçişi sağlayacak. Tüm bu anlattıklarım bir ayda oldu. " ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın açıklaması şöyle oldu:

Ben hiçbir şekilde kendimi hatalı görmüyorum. Çok etkili olduğunu düşündüğünüz bir tedvaviyle karşı karşıyasınız. Yanılabilirim. O yüzden diyorum ki test edelim.

Ben şimdi bunu bakanlığa yazsam, bakanlık da beni bir ay daha bekletse günlük hasta sayısını, yeni çıkan hasta sayısını ölen hasta sayısını biliyoruz.

Eğer doğruysa benbu insanların bir kısmının hayatını kurtarabileceksem ne yapabilirim başka?

TV bilim adamları bana 'Yüzünde çamur var' diyemez. Biz bataklıkta çalışıyoruz. Günde iki öğün ya yiyorum ya yemiyorum arkadaşlarım da öyle. Ama şunu fark etsinler; biz onların konumunda değiliz. Biz klinikteki bataklıkta çalışıyoruz

İzin gelirse mukayese edeceğiz. Bildiğim kadarıyla bu mantıkla geliştirilmiş en iyi plazma. Literatürü taradık. İzni gerçekten istiyorum. Bizi görsünler, tanısınlar. Dünyanın en iyi plazmasını ürettik.

Türkiye'nin virüs spesifik T lenfositi hazır. Patenti de alındı. Bağışık bir insanın T lenfositi alınıyor. Bu virüsle savaşmayı bilen lenfositler normal hacmin binlerce katı çoğaltılabiliyor. Kanser gibi bağışıklığı baskılanan hastalarda bu tedavi Kovid-19'a karşı hayat kurtarıcı olabilir. Kullanıma hazır. Bu bir ayda piyasaya sürdüğümüz üçüncü ürün.

40 yıl sonra ilk defa bir aşıyı ürettik ve test aşamasına getirdik. Ürettiğimiz aşı diğer aşı gelene kadar geçişi sağlayacak. Tüm bu anlattıklarım bir ayda oldu. 25 Nisan'da hayvan çalışmalarına başlıyoruz. Sonra insan çalışmalarına başlayacağız. İki tür aşı üretildi. Her şey yolunda giderse Ağustos'ta insanlara dokunacak.
Çalışmalarımıza ait detaylı rapor Bakanlığımıza sunulmuştur.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye