Öğretmenin MEB çilesi bitmiyor

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bakanlığın “proje okul” kapsamına aldığı liselerden istemediği öğretmenleri temizleyeceği iddiasını gündeme getirdi.

Öğretmenin MEB çilesi bitmiyor

İrgil, “Öğretmen tayin dönemi sürecinde okul idareleri veya milli eğitim müdürlükleri tarafından yandaş sendikalara üye olmayan öğretmenlere, tayin istemeleri için yönlendirici SMS atılarak baskı yapıldığına dair duyumlar aldıklarını söyledi. İddiaya göre merkezi sınavla öğrenci alacak okul sayısının artması için proje okul yapılan liselerden, Bakanlığın istemediği öğretmenler temizlenecek” dedi.

İrgil, “Öğretmenlerin tayin talepleri için girdikleri sistemde kapalı görünen ve bu nedenle başvuru yapılamayan okulların proje okul oldukları birkaç gün önce ortaya çıkmıştı. Şimdi de herhangi bir tebligatta bulunulmamasına karşın, proje okul kapsamına alınan okullarda çalışan öğretmenlere tayin istemeleri için baskı yapıldığı iddiası geldi. Bize ulaşan bilgilere göre, proje okul yönetmeliğindeki 4 yıllık görev süresi öne sürülerek öğretmenlerin kendi tercihiyle tayin istemeleri, aksi takdirde sürgün atamalara maruz kalacakları ima edilmiş” diye konuştu. Üç yıl boyunca Meclis’te Milli Eğitim Komisyonu’nda öğretmenlerin haklarını korumak adına çabaladıklarını belirten İrgil, “Öğretmenler hiçbir şeyden çekmedi bu MEB’den çektikleri kadar” diye konuştu.

Etiketler
Bursa Lise Milletvekili Öğretmen