İki turist rehberi koronavirüsten hayatını kaybetti

Turist rehberleri Derya Cemert ile Ufuk Direkçi koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti.

İki turist rehberi koronavirüsten hayatını kaybetti

İstanbul ve Antalya Rehberler odasına kayıtlı iki rehber koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybetti. İstanbul Turist Rehberleri Odası Üyesi 'Dario' lakaplı 49 yaşındaki rehber Derya Cemert ve eşi Suzet Cemert yakalandıkları koronavirüs hastalığı sebebiyle hayatlarını kaybetti. Derya Cemert'in virüsü İspanyol gruplarla yaptığı turda kaptığı daha sonra virüsün eşine de bulaştığı tahmin ediliyor.

İki turist rehberi koronavirüsten hayatını kaybetti - Resim : 1
Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Derya Cemert ve eşi Suzet Cemert'in iki çocukları vardı.

Ufuk Direkci de hayatını kaybetti
Antalya Turist Rehberleri Odası Üyesi 51 yaşındaki Ufuk Direkci de koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Direkci'nin bir süre önce Fas'tan döndüğü ve Bodrum'da yaşadığı öğrenildi.

İki turist rehberi koronavirüsten hayatını kaybetti - Resim : 2

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada hayatını kaybeden rehberler için başsağlığı diledi.

Duygu yüklü yazı: Eşine böbreğini vermişti, gitti bir uçbeyi
Eşiyle birlikte hayatını kaybeden rehber Derya Cemert için egeturizmgazetesinde bir yazı kaleme alındı. Yazıda şu ifadelere yer verildi: " Dario' muz turdaydı… Evlatlarına üç kuruş kazandırıp yaşatma adına..Bu ulusa üç kuruş döviz kazandırma adına… Esine 6 ay önce bobreğinin birini verecek kadar adamdı…Yasatmayı şiar edinmisti…Yasayamadı…Eşi Suzet e bulaştırdı sempton vermediği sırada…Bir ömürü beraberce yaşadilar bir gün arayla beraberce teslim oldular Korona ya…Ispanyolca, Fransızca kokartlı aslan gibi rehber kardeşimizdi Dario…Rahmetler üzerine olsun…Gitti bir uçbeyi…"

Etiketler
Koronavirüs Türkiye