'Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım' diyen vatandaşa sosyal politika müdürlüğünden cevap: Geber!

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, çocukları için dilenmek zorunda olan vatandaşa “geber” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, çocukları için dilenmek zorunda olan vatandaşa “geber” dedi.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı görevinde bulunda Nail Noğay, “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” diyen roman kadına Twitter’dan “Geber” yanıtını verdi.

Euronews’un paylaştığı videoda, bir kadın “Şu anda çok mağdur durumdayım. Bu sabah, ayıptır söylemesi, çocuklarıma kahvaltı ettiremedim ve bu benim zoruma gitti. Devletimiz bu duruma bir el koysun. Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum.

Pastaneleri, çöpleri gezerek çocuklarıma ekmek getirdim. ‘Kal’ diyorsunuz ama mecburuz gitmeye. Çoluk çocuğumuz var, açız yani aç, aç. Biz açlıktan ölelim ama çoluğumuza çocuğumuza bir şey olmasın. Bana ne güzel diyorlar ki, ‘Çıkma, çıkma.’ Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak?

Mecbur kendimi dışarı atacağım. Şu anda ben dilenmekten geliyorum, kim bunu biliyor? Sadece ‘çıkma’ yapıyorlar. Gelsinler evimin halini görsünler,” sözleriyle içinde bulunduğu durumu anlattı.

'Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım' diyen vatandaşa sosyal politika müdürlüğünden cevap: Geber! - Resim : 1

Bu video bir hesaptan “Romanlardan ‘evde kal’ çağrılarına yanıt: Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” denilerek paylaşıldı.

Bu paylaşımı da İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay alıntılayarak “Geber” ifadesiyle yeniden paylaştı.

Görev tanımı “Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Çocuk Kulüpleri Birimi” olan Noğay, yaklaşık 7 saat sonra, gelen tepkiler üzerine tweetini sildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay'ın 'Geber' paylaşımını silmeden önceki ekran görüntüsünün videosu: