Açıklanan listede 30 büyükşehir dışında neden sadece Zonguldak var?

Bilim Kurulu kararı ile 30 büyükşehire giriş çıkışlar yasaklanırken, listede sadece 213 bin nüfusu olan Zonguldak'ın da olması dikkat çekti.

Açıklanan listede 30 büyükşehir dışında neden sadece Zonguldak var?

GERÇEK GÜNDEM- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı açıkladığı son kısıtlamalara ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ili için kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 00.00'dan itibaren 15 günlük süre ile durduruldu.

NEDEN ZONGULDAK?

Genelgede 30 büyükşehir dışında nüfusu yaklaşık 200 bin olan Zonguldak'ın da yer alması dikkat çekti.

Zonguldak'ta 3 Nisan tarihine kadar rapor edilmiş corona virüsü vaka sayısı 197 olurken 12 vatandaş ise hayatını kaybetti. Düşük nüfusuna rağmen hem vaka sayısı hem de ölüm oranının yüksek olması, Zonguldak'a girişlerin yasaklanmasına neden oldu.

Zonguldak'taki bu durumun nedenini ise Gazeteci Rıfat Doğan paylaştığı çarpıcı mesajla açıkladı.

Açıklanan listede 30 büyükşehir dışında neden sadece Zonguldak var? - Resim : 3

İşte Rıfat Doğan'ın o mesajı: "Neden mi Zonguldak'a giriş ce çıkışlar yasak. Çünkü kentte 7 tane termik santral var ve bunlar birer ölüm makinesi gibi çalışıyor. Solunum yolu hastalıkları, kanser bunların kurulu olduğu yerlerde yüksek. İşte bu yüzden"

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Zonguldak Bilim Kurulu