Vakıflara, Erdoğan'ın 'yardım' kampanyasına 'bağış yapın' yazısı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, azınlık vakıflarının da içinde olduğu tüm vakıflara gönderdiği yazıyla Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya yardım etmesini istedi.

Vakıflara, Erdoğan'ın 'yardım' kampanyasına 'bağış yapın' yazısı

Ülkemizde alınan koronavirüsü önemleri kapsamında hayata geçirilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek bağış kampanyası başlatıldığını açıkladı.

Öte yandan CHP'li belediyelerin başlattığı yardım kapmpanyası İçişleri Bakanlığı tarafından 'kanunsuz' denilerek bloke edilirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü, azınlık vakıflarının da içinde olduğu tüm vakıflara gönderdiği yazıyla Erdoğan'ın başlattığı kampanyaya yardım etmesini istedi.

Odatv'nin haberine göre, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy imzasıyla gönderilen yazıda, "Vakıflar Genel müdürlüğü olarak söz konusu kampanyaya tüm çalışanlarınız ve ve paydaşlarınızlar destek olunması önem arz etmektedir. Bu çerçevede Milli Dayanışma Kampanyası'nın personelimize, yeni vakıflar, mülhak vakıfları, esnaf vakıfları, cemaat vakıfları ile vakıf dost ve bağışçılarına duyurulmasını ve gerekli desteğin verilmesini önemle rica ederim" denildi.

Yazının 31 Mart tarihinde gönderilmesiyse dikkatler kaçmadı. Dün Hahambaşı İshak Haleva kampanyaya katıldığı belirterek 5 maaşı bağışlamıştı. Ardından da Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahak 5 maaşını bağışlamış, kampayaya patriklliği 2 başrahip de katılmıştı.

Vakıflara, Erdoğan'ın 'yardım' kampanyasına 'bağış yapın' yazısı - Resim : 2

Etiketler
Erdoğan'ın bağış kampanyası Vakıf