Ahmet Hakan pazar sabahı tıklım tıklım dolan otobüsü yazdı: Organize dangalaklık

"Öyle bir dangalaklıktır ki pazar günü sabahın köründe bu kadar insanın işine gücüne gidiyor olmasının, İmamoğlu yönetimindeki belediyeden ziyade AK Parti hükümetini zor durumda bırakacağını hesaba katmamıştır. "

Ahmet Hakan pazar sabahı tıklım tıklım dolan otobüsü yazdı: Organize dangalaklık

İstanbul'da geçtiğimiz pazar sabahı bazı İETT hatlarında yaşandığı iddia edilen aşırı yoğunluk için İBB'den 'organize kumpas' açıklaması geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, verileri paylaşarak bir önceki hafta aynı saatte sadece 1 yolcunun bindiği duraktan aynı anda 47 kişinin bindiğini belirtti. Otobüs şoförleri de yolcuların uyarılara aldırmadan otobüslere bindiklerini açıkladılar.

AKP'ye yakın isimler ve trol hesaplar ise görüntülerin doğru olduğunu ve İBB'nin sefer sayılarını azalttığı için böyle bir yoğunluk yaşandığını savunmaya devam ediyor.

Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında yoğunluğun 'normal bir yoğunluk' olabileceğini de hesaba kattı ancak organize şekilde yapılmış bir işse sadece organize bir 'kötülük' değil aynı zamanda organize bir 'dangalaklık' olduğuna dikkat çekti.

Ahmet Hakan'ın "Organize dangalaklık" yazısı şöyle:

“Virüs dünyayı değiştiriyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ezberler bozulacak. Dayanışma artacak. Eski tür siyasi çekişmeler anlamsız kalacak. Yeni bir siyaset dili devreye girecek” falan derken...

İstanbul’un orta yerinden bir iddia yükseldi.

Çok tuhaf bir iddia...

*

İddia şu:

*

Güya sayıları 40-50 civarında olan bir grup “AK trol”... Örgütlenmişler, pazar günü sabahın altısında bir durakta buluşmuşlar ve gelen ilk belediye otobüsüne doluşmuşlar.

Ahmet Hakan pazar sabahı tıklım tıklım dolan otobüsü yazdı: Organize dangalaklık - Resim : 3
Amaçları şuymuş:

“Otobüsler tıklım tıklım, Ekrem İmamoğlu durumu idare edemiyor” algısı yaratmak.

*

Dün gün boyu bu iddia tartışıldı.

- Bir taraf şoförleri konuşturarak “organize kötülük” diye bas bas bağırdı.

- Öbür taraf “Görüntüleri yayınla, yalan söylüyorsun” diye bas bas bağırdı.

Her kafadan ayrı ses çıktı.

*

Eğer ortaya atılan bu iddia doğruysa...

İki şey söyleyeceğim:

*

- BİR: Virüse yakalanmayı ve virüsü bulaştırmayı göze alarak böyle bir organizasyon yapmak... “Organize kötülük” değil, tam anlamıyla “organize dangalaklıktır”. Öyle bir dangalaklıktır ki “Herkes evlerine kapanmışken pazar günü sabahın köründe nereye gidiyor bunlar?” sorusunun akıllara gelebileceğini bile hesaba katmamıştır. Öyle bir dangalaklıktır ki pazar günü sabahın köründe bu kadar insanın işine gücüne gidiyor olmasının, İmamoğlu yönetimindeki belediyeden ziyade AK Parti hükümetini zor durumda bırakacağını hesaba katmamıştır. İnanılır gibi değildir yani. Benim aklım almıyor en azından.

- İKİ: Organize dangalaklığın diğer tarafında ise belediyenin otobüslerden sorumlu birimi bulunmaktadır. 40-50 kişi aynı anda senin sorumlu olduğun otobüslere biniyorsa... Bu durumda otobüs şoförlerinin ne yapacağı belli değil midir? Otobüsün kenara çekilip ilgili mercilerin aranması gerekmiyor mu? Ya da başka bir şeyin yapılması? Ne yani? Herhangi bir kural belirlenmedi mi böyle durumlar için? Sınırlamalara uyulmadığında şoförün ne yapması gerektiği belli değil mi? İnsan hayatı söz konusu, insan hayatı! Organize ya da değil... Otobüslerde meydana gelebilecek herhangi bir yığılma karşısında aciz mi kalınacak?

Yazının tamamı için

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ahmet Hakan AK Parti