İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor!

Barış Yarkadaş, tüm dünyaya uçuşların durdurulmasının ardından İstanbul Havalimanı'na Katar, İran ve Rus uçaklarının gelmeye devam ettiğini duyurdu.

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor!

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, tüm dünyaya koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların durdurulmasının ardından İstanbul Havalimanı'na Katar, İran ve Rus uçaklarının gelmeye devam ettiğini duyurdu.

CHP'li Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından İstanbul Havalimanı'na Katar, İran ve Rus uçaklarının gelmeye devam etmesini duyurduğu açıklamaları şöyle:

1- THY, virüs hareketliliğini engellemek için yurtdışı uçuşlarını durdurdu. Katar Hava Yolları ise hiçbir şey yokmuş gibi İstanbul Havalimanı'na iniyor, yolcu getiriyor, yolcu götürüyor. Altta, Katar Hava Yolları'nın uçuş bilgilerini gösteren bugüne ait grafikler var. Bitmedi..>>

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 1
Yarkadaş'ın tweetinde paylaştığı Doha uçağının uçuş bilgileri:

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 2

2- Şimdi kemerlerinizi bağlayın! Bakın alttaki grafikte, İran uçağının da İstanbul'dan uçacağı görülüyor. Bitmiyor; Rus Hava Yolları da seferlerine devam ediyor. Şu an Rus uçağı İstanbul'a yaklaşıyor. Ve bugünkü uçuş planında THY'nin Bükreş seferi görünüyor. Açıklama yapın!

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 3

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 4

3- Ben twiti atarken, Moskova uçağı İstanbul Havalimanı'na indi. Katar'ın yolcu taşıdığı belli... İran ve Moskova uçakları da muhtemelen aynı işlevi görüyor. İlgili kurumun, hepimizin güvenliğini ilgilendiren bu konuda ayrıntlı bir açıklama yapması şart!

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 5

4-Aralarında Hindistan'dan da geldiği görülen bu uçaklar, vatandaşlarımızı taşıyorsa; itiraz etmem. Ki; Irak'ta kalan Türklerin feryadını da duyurmuş ve yardım istemiştim. Ancak ne yapılıyorsa, yurttaşlara açık ve şeffaf bir şekilde bilgi verilmeli. Mücadele için şeffaflık şart

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 6

5- Son belge: TC Katar - Doha Büyükelçilğimiz, cumartesi günü sabah saatlerinde Katar - Türkiye uçuşlarının tamamının durdurulduğunu açıklıyor. Pazar sabahı ise uçuşların yeniden başladığını açıklıyor. 24 saatte ne değişti? Uçuşlar neden durduruldu; sonra neden yeniden başladı?

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 7

6- Bir kez daha söylüyorum: Eğer yurtdışındaki vatandaşlarımız getiriliyorsa, Hindistan, Sri Lanka, Irak ve diğer ülkelerdeki yurttaşlarımıza da yardım eli uzatılsın. Irak'taki Türklerin çağrı videosunu yayınlamıştım. Bu da Sri Lanka'da kalan iki yurttaşımızın yardım talebi:

7- Katar Hava Yoları CEO'su uçuşlara devam edileceğini ancak salgın yüzünden nakit sıkıntısı çektiklerini açıkladı. Akbar al-Baker, şirketin azalan talepler karşısında nakit sıkıntısı yaşayabileceğini ve bu durumda da devlet desteğinin gerekeceğini belirtti. (Kaynak: Reuters)

İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor! - Resim : 8

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Barış Yarkadaş İran Katar İstanbul Havalimanı