Rektör yerli tohum arazisini dozerle ezdi geçti, direnen öğretim görevlileri tartaklandı

Pamukkale Üniversitesi’na bağlı , yerli tohum ve bitki üretilen Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tarlalarını Rektör Hüseyin Bağ, dozerle dağıttı. Yapılan bu uygulamaya direnen öğretim görevlileri ise tartaklandı.

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın ‘bilim tarlasına dozer operasyonu’ tüm büyük tepki topladı.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin ve Selim Öztürk'ün haberine göre, Merkezde çalışan ABD'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Cornell Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın gece sabahlara kadar nöbet tutmasına karşın, ertesi gün Rektör Hüseyin Bağ’ın da aralarında yer aldığı dozerli ekip, Türkiye’nin gıda geleceğinin mihenk noktalarından biri olan BİYOM’un ekili tarlalarına dozerle girerek yerle bir etti.

Rektör yerli tohum arazisini dozerle ezdi geçti, direnen öğretim görevlileri tartaklandı - Resim : 1

Dozer operasyonuna tepki gösteren BİYOM Profesörlerinden Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ise, bin bir emekle üretilip dikilen, laboratuvar ürünü bitkileri korumak için kendini dozerin önüne attı.

Rektör yerli tohum arazisini dozerle ezdi geçti, direnen öğretim görevlileri tartaklandı - Resim : 2

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM)’nin 10 dönümlük bilim tarlalarına, yaptırmayı düşündüğü park, kafe vb. gibi yapılar için kanalizasyon kanalı kanalı kazdırmak istediği iddia edilen Rektör Bağ’ın, kendi tel örgüsünü, kendi personeline yıktırarak dozerle BİYOM’a ait bilim tarlasına girmesi ise tepkilere neden oldu.

Prof. Dr. Fevziye Çelebi konu ile ilgili Yeniçağ’a şu açıklamaları yaptı;Merkeze üç yıldır mobing uygulanıyordu. Önce elemanlarımızı aldılar. Son olarak da dozerle tohum merkezine daldılar. Oldu bittiye getirip, araziye fosseptik çukuru açma bahanesiyle girdiler. Tohum merkezimizin müşterisi Tarım Bakanlığı’dır. TÜBİTAK projelerimiz var. Kışlık sebze olarak, soğan, havuç ve brokoli üretiyoruz. Üniversitemiz Türkiye’de tek. Yurt dışında da gerçekleştirdiğimiz projelerimiz var.

“MİLLETİMİZE TOHUM ÜRETİYORUZ”

Burası tohum üretme merkezi. Rektörlüğün buraya müdahalede bulunması ile ilgili bize bir bilgi verilmedi. Sayın rektörün Twitter’dan konu ile ilgili yaptığı açıklamalar yanlış. Bizim elimizde resmi bilgi ve belgeler mevcut. Yazı ize ulaşmadan dozerlerle araziye girdiler. Biz bunu ilk önce engelledik ve o gece sabah kadar arazide bekledik. Ancak ertesi günün sabahında girdiler. Bu arazi devletin malı. Burayı kurtarabilmek için elimden gelen tek şey dozerin önüne yatmak oldu. Tartaklandık, sürüklendik. Üniversite rektörü dozerin üzerimize sürülmesi talimatını verdi.

Biz burada sadece ve sadece devletimize milletimize tohum üretmek için uğraşıyoruz. Kreş yapma bahanesiyle, botanik bahçesi yapma bahanesiyle bizim arazimizi parçalamaya çalışıyorlar. Burası 10 yıl önce kurulmuş bir merkez. Ürettiklerimizi ezerek üzerinden geçtiler ve bunu bizzat rektör dozerin yanında var olarak yaptı. Sözün bittiği noktadayız.

Rektör Hüseyin Bağ ise konu ile ilgili Twitter'dan şu açıklamayı yaptı

Rektör yerli tohum arazisini dozerle ezdi geçti, direnen öğretim görevlileri tartaklandı - Resim : 3

CHP'Lİ KARACA: YA UNVANI KULAN YA MAKAMI TERK ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Pamukkale Üniversitesi’nde yerli tohum üretim merkezine sosyal tesis yapmak için iş makinelerinin girmesine tepki gösterdi ve Rektör Hüseyin Bağ’a “Ya unvanı kullan, ya da makamı terk et” dedi.

Etiketler
Teknoloji Üniversite Uygulama Pamukkale