DİSK’in yeni yönetimi belli oldu

DİSK'in 16. Olağan Genel Kurulu yeni yönetimin belirlenmesiyle son buldu.

DİSK’in yeni yönetimi belli oldu

“2020’lerin DİSK’i Emeğin Türkiye’si” sloganıyla Haliç Kongre Merkezinde yapılan DİSK 16. Genel Kurulunda DİSK Başkanlar Kurulunun önerdiği Arzu Çerkezoğlu başkanlığındaki listenin karşısına, Nakliyat-İş üyesi Kader İpek Altınbulak genel başkan adayı olarak çıktı. Sabah 10.00’da başlayan oy verme işlemi öğlene kadar devam etti.

360 delegenin oy kullandığı seçimlerde 7 oy geçersiz sayıldı. Arzu Çerkezoğlu oyların 310’unu alırken diğer başkan adayı Kader İpek Altınbulak 25 oy aldı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu 312 oyla genel sekreter seçildi.

Yönetim kuruluna giren Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan 316, Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı 320, Sosyal-İş Genel Başkanı Mustafa Ağuş 306, Tekstil Genel Başkanı Kazım Doğan 289, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan 280 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasına sendika başkanlarına, delegelere ve işçi sınıfına teşekkür ederek başladı. Çerkezoğlu, “Bu onurlu görevin daha da ağırlaştığı bu süreçte, insanca yaşayacağımız, çalışacağımız, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin tesis edildiği bir yeniden kuruluşa ihtiyacımız var. Bizler bu ortak akıl ve iradeyle, üretenlerin yöneten olduğu emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

DİSK’in yeni yönetimi belli oldu - Resim : 1

Etiketler
DİSK