İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Pistte tutunamadı, 30 - 40 metre yükseklikten düştü

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları'na ait uçak pistten çıktı. Vali Ali Yerlika'ya son durumu paylaştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Pistte tutunamadı, 30 - 40 metre yükseklikten düştü

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları'na ait uçak pistten çıkarak kaza yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kaza ile ilgili, "Bu akşam üzeri saat 18.30 civarında İzmir - Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus uçağı maalesef piste tutunamıyor. 50 -60 metre sürükleniyor. 30 - 40 metrelik yükselikten yola doğru düşüyor." ifadeleerini kullandı.

Yerlikaya, "175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettabatımız var. Hastanelerimize 120 yaralı taşıdık. Yaralıları taşıma çalışmaları yapılıyor. Az önce öğrendik. Sağlık bakanımız eğitim araştırma hasatanesinde. Havalanındaki kriz merkezine geçeceğiz. 1 saat önceki rakamla şuandaki rakam farklı. Netleşsin. Üzüntümüz büyük. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımızı, yabancıysa misafirimizi en kısa zamanda kurtarmak istiyoruz. " dedi.

Yerlikaya sözlerini, "Yangın çıkabilirdi. Benzin kokusu var. Şükürler olsun daha büyük şeyler olabilirdi. Gerçekten daha büyük bir kaza olmasından bu şekilde kurtulduğu için mutluyuz. Kriz merkezinden havayolunun ne zaman açılacağı bilgilendirilecek. Hastaneden az önce aldığımız bilgiye göre 1-2 arkadaşımızın haricinde yaralılarımız hafif yaralı. Pilotların durumu iyi." ifadeleriyle sürdürdü.

Ali Yerlikaya, daha sonra kriz merkezinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Sabiha Gökçen Havaalanı Kriz Merkezi’ndeyiz. 18.19’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 yolcu bulunuyordu. İl Sağlık Müdürlüğü kayıtlarına göre; 139 yaralı 18 ayrı hastaneye sevk edildi." dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Pistte tutunamadı, 30 - 40 metre yükseklikten düştü - Resim : 1

Etiketler
Sabiha Gökçen uçak kazası Pegasus Sabiha Gökçen Ali Yerlikaya