Ahmet Hakan, AKP'li başkanın iş isteyen vatandaşa verdiği yanıtı savundu

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun işsiz vatandaşa verdiği skandal sözleri savundu.

Ahmet Hakan, AKP'li başkanın iş isteyen vatandaşa verdiği yanıtı savundu

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, evli genç bir çiftin kendisine yönelttiği işsizlik sitemine skandal bir yanıt vermişti.

Zorluoğlu, “İnsanın biri Karşıyaka’da viyadüklerin ayağına çıkıyor, sicili var. 'Kendimi atarım' diyor. Bu kişi 4 senedir belediyede çalışıyor. Biz de mi çakalım bir yere?” diyerek kendisinden iş isteyen Gökhan Öztürk isimli bir vatandaşa “Biz o şekilde kimseyi almıyoruz. Çıkana atla diyoruz, atlıyor” diye yanıt vermişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, AKP'li başkanın bu sözlerini savundu.

İşte Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

TRABZON’UN BAŞKANI KİBİR Mİ YAPTI?

BİR vatandaşımız, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun önüne çıkmış. “‘Kendimi atarım’ diyeni işe alıyorsunuz” demiş. Bunun üzerine Başkan, “Öyle yapmıyoruz, ‘Atla’ diyoruz” diye cevap vermiş.

“AKP’li başkandan skandal sözler”, “Kibir yaptı” falan türü başlıklar haber yapıldı bu olay.

*

Murat Zorluoğlu’nu tanırım. Kibir yapacak, vatandaşın derdiyle dertlenmeyecek biri değildir. “Olay nasıl olmuş acaba?” diyerek olayın videosunu izledim. Gördüklerim şunlar: İş isteyen vatandaşı dinliyor başkan. Olumsuz tutum almıyor, belediyede iş bulmanın yolunu anlatıyor. Fakat vatandaş, “‘Kendimi atarım’ diyeni işe alıyorsunuz” dediğinde “Yok, öyle yapmıyoruz, ‘Atla’ diyoruz” diye espri yapıyor. Bunu dedikten sonra da çekip gitmiyor. Vatandaşla konuşmasına devam ediyor. Yol yordam göstermeyi sürdürüyor. Vatandaşın elini sıkıyor ve oradan ayrılıyor. Yani öyle abartılacak bir skandal, hele hele bir kibir söz konusu bile değil.

*


Kibir ki hiç sevmediğim bir özelliktir ve bu özelliğin afişe edilmesini sonuna kadar savunurum. Ama ortada bir kibir yokken “İşte kibir!” denmesini de fevkalade kibirli bir tutum olarak görüyorum.

Etiketler
Trabzon Ahmet Hakan Hürriyet Murat Zorluoğlu