Ceren Damar davasında 'kapalı duruşma talebi

Araştırma görevlisi Ceren Damar'ı öldüren Hasan İsmail Hikmet'in yargılandığı davada sanık avukatı kapalı duruşma talep etti.

Ceren Damar davasında 'kapalı duruşma talebi

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren Hasan İsmail Hikmet, bugün Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hâkim karşısına çıkacak.

İkinci duruşma öncesinde sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın adil yargılamanın ihlal edildiği iddiası ile kapalı duruşma talep ettiği ortaya çıktı.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; Şenel'in babası Mustafa Damar, “Kızımın hatırasına iftira attılar yaşanan gerçek çok açık. Sanık Hikmet, planlayarak ve canice kızım Ceren’i katletti” dedi ve ekledi: “Devlet erkanının taziye mesajından kızımın adına çıkarılan bilimsel dergilere, kızımın adına kütüphane açılmasından bir parka isminin verilmesine kadar 52 maddelik gerekçe sıralamış. Toplumun desteğini, mağdurun yanında duruşunu ve sosyal medya paylaşımları da eklenerek adil yargılamanın ihlal edildiğini savunuyor. Asıl ihlal bu davanın kapalı kapılar ardından görünmesidir.”

Ceren Damar Şenel ailesinin avukatı Çetin Arslan, duruşmanın kapalı görülmesi talebi ile ilgili itirazda bulunduklarını söyledi.

Etiketler
Ceren Damar davası