Azez'de TSK üssüne havanlı saldırı: 2 asker şehit

Gaziantep Valiliği, Tel Rıfat'ta havan saldırısı sonucu iki askerin şehit olduğunu açıkladı.

Azez'de TSK üssüne havanlı saldırı: 2 asker şehit

Gaziantep Valiliği, Tel Rıfat'ta havan saldırısı sonucu iki askerin şehit olduğunu açıkladı.

Valilik açıklamasında Yaralı askerlerden Yunus Mermer ile Abdulhamit Bilgen'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT 3 ASKERİMİZ YARALI

Suriye'nin terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez'e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üssüne yapılan havanlı saldırıda yaralanan 5 askerden 2'si şehit oldu. Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat'tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis'teki hastaneye getirildi. Burada tedaviye alınan askerlerden Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Rıfat bölgesindeki sahada görev yapan askerlerimiz Piyade Uzman Onbaşı Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer havan saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi.

Şehit askerlerin cenazeleri karayolu ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından Şehit Yunus Mermer'in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya götürüleceği öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen'in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik'in Bozhüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Azez'de TSK üssüne havanlı saldırı: 2 asker şehit - Resim : 2

Azez'de TSK üssüne havanlı saldırı: 2 asker şehit - Resim : 3

Etiketler
Barış Pınarı Harekatı şehitleri Gaziantep TSK Saldırı