Diyarbakır’da kayyum protestosu oturma eylemi ile başladı

Diyarbakır'da belediyelere kayyum atanmasını protesto edenlerin yürüyüşüne izin verilmedi. Çok sayıda kişi oturma eylemi yapıyor.

Diyarbakır’da kayyum protestosu oturma eylemi ile başladı

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanması bugün de protesto ediliyor.

Diyarbakır’da HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bir grup yurttaş büyükşehir belediyesi yakınlarında oturma eylemi yapılıyor. Grup polis çemberine alındı.

Diyarbakır’da kayyum protestosu oturma eylemi ile başladı - Resim : 1

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını bugünde protesto ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye (DBB) binası ve çevresi yine polis ablukasına alındı. Elazığ Caddesi ve yan yollar polis bariyerleriyle kapatılırken, tüm yolların başına TOMA konumlandırıldı. Araç trafiğine kapatılan yollara giriş çıkış yapan yurttaşlar da Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolünden geçiriliyor.

Araç geçişine de kapatılan yollar yerine trafik akışı Hintli Baba Caddesi üzerinden sağlanıyor. Trafiğin sağlandığı caddelerde yoğunluktan kaynaklı araç kuyrukları oluştu.

Öte yandan HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bir grup yurttaş Lise Caddesi’nde toplanmaya başladı. Polis çemberine alınan grubun yürüyüş yapmasına izin verilmedi. Bunun üzerine oturma eylemi yapılıyor. Oturma eylemine katılanların sayısı her geçen dakika artıyor.

Kaynak: Evrensel

Etiketler
Diyarbakır