Oğuz Gündoğdu: Artçı sarsıntılar meydana gelecek

Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Denizli'de meydana gelen depremlerin ardından açıklamada bulundu.

Oğuz Gündoğdu: Artçı sarsıntılar meydana gelecek

Denizli’de peş peşe meydana gelen 4.2 ve 6 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağızlara getirirken Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, deprem bölgesinde yaşananları değerlendirdi.

Sözcü Gazetesi'ne aaçıklamada bulunan Oğuz Gündoğdu değerlendirerek; yabancı veriler ve AFAT verilerinde depremin 6 olarak tespit edildiğini belirtti.

Ünlü uzman; Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerle, Denizli'deki depremlerin ilişkisini de değerlendirerek, “Ege Denizi ve Denizli'deki depremlerin ilgisi yok” dedi.

Altı büyüklüğünde bir depremin Denizli'nin bulunduğu bölgenin üretebileceği bir değer olduğunu ifade eden Gündoğdu; Denizli'de yaşan iki depremin de bölgenin karakteristik deprem özellikleriyle örtüştüğünü ifade etti.

Gündoğdu depremin kaynağının ise yer altı termal sularının oluşturduğu basınçtan kaynaklandığını belirtti. “Denizli'deki depremler genellikle, yer altı termal sularının basıncıyla oluşan depremlerdir” diyen ünlü uzman, her iki depremin de yakın derinlikte meydana geldiğini ifade etti.

Denizli'de yakın zamanda 7'nin üzerinde deprem yaşanamadığını dile getiren Gündoğdu, “uzun zamanlar önce daha yıkıcı depremler var ama yakın süreçte yok” dedi.

Yaşanan depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geleceğini belirten Gündoğdu, 6 büyüklüğünün üzerinde bir deprem beklemediğini söyledi. Gündoğdu yaşanan iki depremin de mühendislik teknikleri kullanılarak yapılan binalarda yıkıma sebep olmayacağını da ifade etti.

Etiketler
Son Depremler Denizli