Veysel Ulusoy yanıtladı: EYT düzenlemesi sorunu çözer mi?

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi öncesi Gerçek Gündem'in sorularını yanıtladı. Ulusoy, "Emekliliği yaşayacak bir ekonomi yok" ifadelerini kullandı.

Veysel Ulusoy yanıtladı: EYT düzenlemesi sorunu çözer mi?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği ve son aşamaya gelinen Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme, bütçe görüşmelerinin ardından Meclis gündemine gelecek.

Düzenlemenin kapsamı ve içeriği henüz netleşmezken, EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacak torba yasa teklifinin içinde yer alacağı düşünülüyor.

"KRİZDEN ÇIKMIŞ OLACAKTIK"

EYT düzenlemesi öncesi Gerçek Gündem'in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Pandemi döneminde biz sadece hakkımız olan işsizlik fonunu kullandık. Eğer EYT koronavirüs döneminde sorun olmaktan çıkarılsaydı, fırsat olarak karşımıza çıkacaktı. Çünkü emekli olanlar maaşlarıyla ev, araba alacaktı. Bu kapsamda o kişilerin tüketim harcamalarıyla hem koronavirüs döneminde gerileyen ekonomiden hem de krizden çıkmış olacaktık" ifadelerini kullandı.

"İŞKENCE NİTELİĞİNE DÖNÜŞTÜ"

"Tüketim harcamaları enflasyonu arttırsa dahi krizden çıkmanın temel yaklaşımlarından biridir" diyen Ulusoy, "EYT çözümüne dair ne olduğu henüz belli olmayan bir düzenlemeyi bir yıldan bu yana konuşmak işkence niteliğine dönüştü" dedi.

"EMEKLİLİĞİ YAŞAYACAK BİR EKONOMİ YOK"

"Bütün bu yaşananları kaçırmamıza rağmen EYT düzenlemesinin bir an önce yasalaşması gerektiğini" söyleyen Ulusoy, "Emekli olan o verimli insanlar bir şekilde yine üretime dönecektir. Zaten gelir olarak da emekliliği yaşayacak bir ekonomi yok" ifadelerini kullandı.

"DEMOKRATİK KURALLAR İŞLETİLMELİ"

EYT düzenlemesine ilişkin hükümete çağrıda bulunan Ulusoy, "Bu süreç EYT'lilerle birlikte yürütülmeli. Kapalı kapılar ardında yürütmekten ziyade demokratik kuralların ekonomide işletilmesi gerekir" diye konuştu.

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Veysel Ulusoy Emekli Emeklilik Emeklilikte Yaşa Takılanlar