Bakan Nebati'den Saray'a 'asgari ücret' tavsiyesi: Enflasyon dikkate alınmalı!

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret açıklanmadan önce Saray'a tavsiyede bulundu. Nebati, "Asgari ücret hesabında enflasyonu dikkate almak uygun olacak" dedi.

Bakan Nebati'den Saray'a 'asgari ücret' tavsiyesi: Enflasyon dikkate alınmalı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün grup toplantısında ve toplantı sonrasında TBMM kulisinde asgari ücrete ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Asgari ücrete ilişkin TBMM kulisinde konuşan Erdoğan, "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor" dedi.

"TATMİN EDECEK ŞEKİLDE BELİRLENMESİ FAYDALI OLUR"

Erdoğan açıklamalarının ardından NTV'den Ahmet Ergen'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin Saray'a tavsiyelerde bulundu.

Nebati, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı için, "Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur" dedi.

"ENFLASYON DİKKATE ALINMALI"

"Türkiye ekonomisini taşıyan KOBİ’lerdir" diyen Bakan Nebati, "KOBİ’leri sıkıntıya sokmadan çalışanların haklarını alacakları uygun bir uzlaşı sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

Nebati, enflasyonu da dikkate alan bir düzenlemenin uygun olacağını söyledi.

ERDOĞAN İLE NEBATİ ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR

Kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yerine geçeceği gündeme gelen Mehmet Şimşek, 'Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte protokolden takip etmişti.

Erdoğan'ın çok önem verdiği kurdela kesme töreninde de Mehmet Şimşek'i hemen yanına alması dikkat çekerken Bakan Nebati ile arasında soğuk rüzgarlar estiği gündeme geldi.

NEBATİ'YE SANSÜR

Öte yandan eski Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın CEO’su olduğu Turkuvaz grubu, düzenlediği ekonomi zirvesine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi çağırmamıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Asgari Ücret Enflasyon Nureddin Nebati Saray Hazine ve Maliye Bakanı