Bakan Bilgin duyurdu: EYT'de 'SGK' bilmecesine yeni yanıt!

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi öncesi SGK kayıtlarına ilişkin yeni açıklama yaptı.

Bakan Bilgin duyurdu: EYT'de 'SGK' bilmecesine yeni yanıt!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin geçtiğimiz günlerde TBMM'de yaptığı açıklamada, "8 Eylül 1999 öncesi işe girenlerin SGK kayıtlarının kayıp olduğunu" söyledi.

Bugün Bayburt'ta AKP İl Başkanlığı’nda konuşan Bilgin, EYT düzenlemesi öncesi kayıp SGK kayıtlarına tekrar değindi.

"EYT'DE SGK KAYITLARI ÇÖZÜM AŞAMASINA GELMİŞTİR"

Bilgin, "EYT, 99’da başlamış 8 Eylül 1999’dan bugüne gelen bir mesele; bunu da çözüyoruz. Bu tabii uzun uğraşlarla çözüm aşamasına gelmiştir. Çünkü birçok meselenin boyutu vardır, mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz. Onları da bu ay içerisinde çözdükten sonra meclis gündeminde yer alacağını planlıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete ilişkin de konuşan Bilgin, "En alttaki ücretleri yukarı doğru tırmandırmak, yukarıdakileri de daha yukarı tırmandırmak. Dolayısıyla ücretlerin milli gelirden aldığı payı artırmak, siyasetimizin özetini böyle yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH UZLAŞMA NOKTASINI BULURUZ"

Bilgin, "Yarın Asgari Ücret Komisyonumuz toplanacak, toplantıdan sonra da yeniden varılan noktayı, inşallah uzlaşma noktasını buluruz, değerlendireceğiz ve bir karara varacağız. Varacağımız kararı daha önce de birkaç defa belirttim. İş verenlerimizin ödeyebileceği ama emekçilerimizin rahat nefes alabileceği rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz o, onu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN "EYT'Yİ MASAMIZDAN KALDIRACAĞIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada "2023’e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz" ifadesini kullanmıştı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Düzenlemede bir yaş şartı olup olmayacağı belirsiz.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Emekli Emeklilik Emeklilikte Yaşa Takılanlar