Bursalı Dev Türk Şirket Ecel Terleri Döküyor! 2 Ay Süre Verildi
Küresel ekonomik kriz birçok şirketin mali dengesini sarsarken, Bursa’da faaliyet gösteren Master Bronz Gıda İçecek Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. için önemli bir karar alındı.

Bursa’da faaliyet gösteren Master Bronz Gıda, daha önce verilen 3 aylık geçici mühlet kararı, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 2 ay daha uzatıldı.
Aynı sektörde yer alan ve kamuoyunda “Master Choco” markasıyla tanınan Master Choco Gıda Ambalaj Lojistik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için de yürütülen konkordato davasında geçici mühlet süreci devam ediyor. Mahkeme, konkordato sürecinin sağlıklı yürütülmesi adına mevcut tedbirlerin süresini uzatma kararı aldı.
TAKİP VE HACİZ İŞLEMLERİNE KISITLAMA
İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde alınan karar doğrultusunda, geçici mühlet boyunca şirket aleyhine yeni icra takipleri başlatılamayacak. Daha önce alınmış olan ihtiyati tedbir, haciz ve muhafaza kararlarının geçerliliği ise korunacak. Ancak rehinle temin edilmiş alacaklar ile imtiyazlı alacaklar için bu kısıtlamalar geçerli olmayacak.
KOMİSER GÖZETİMİNDE SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Mahkemenin atadığı konkordato komiserinin görevine devam edeceği belirtildi. Komiser, şirketin mali durumunu yakından izlemeye devam ederken, konkordato sürecinin şeffaf şekilde yürütülmesi için sorumluluk alacak.
KRİTİK DURUŞMA 7 MAYIS’TA
Şirketin geleceğini belirleyecek önemli duruşmanın tarihi de netleşti. 7 Mayıs Salı günü saat 13.50’de Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde yapılacak duruşmada, konkordato sürecinin nihai seyri belirlenecek. Alacaklılar ve süreçle ilgili taraflar, duruşmaya katılarak görüşlerini beyan edebilecek.
Alınacak karar, Master Bronz Gıda ve Master Choco’nun piyasadaki konumunu ve ticari faaliyetlerini yakından etkileyecek.