Akif Beki: Süleyman Soylu meğer ayrı telden çalıyormuş

Gazeteci Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından sarf ettiği sözleri hatırlattı: "Meğer Soylu, ayrı telden çalıyormuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı görüşte olsa Biden'ın yüzüne dönüp bakmazdı."

Akif Beki: Süleyman Soylu meğer ayrı telden çalıyormuş

Karar yazarı Akif Beki, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD'yi suçlayan açıklamasını ve iktidarın tutumunu değerlendirdi.

Soylu, "Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

"İçişleri'nde söylenene, Cumhurbaşkanlığı'nda inanılmıyorsa iktidar içinde güven bunalımı ayyuka çıkmış demektir; bir. Kim inanır, iki" diyen Beki, şunları kaydetti:

"ABD'yle ipleri de bir hışımla kopardı; taziyelerini yırtıp attı, yüzlerine çarparak reddetti. İçişleri Bakanı'nın vereceği karar mıydı? Cumhurbaşkanı'nın bilgisi ve onayı olmuş muydu? Hem Kobani, onlardan sorulduğuna göre; Rus Büyükelçiliğinin taziyesi ne olacaktı, kabul mü edilecekti?

'ERDOĞAN AYNI GÖRÜŞTE OLSA BIDEN'IN YÜZÜNE DÖNÜP BAKMAZDI'

İki güne kalmadan cevap geldi, Soylu'nun yüksek perdeden çıkışı ta Bali'den döndü. Meğer Soylu, ayrı telden çalıyormuş. Cumhurbaşkanı, aynı görüşte olsa G-20 Zirvesi'nde Biden'ın yüzüne dönüp bakmazdı. Oysa ABD Başkanı'nın taziye dileklerini, yüz yüze alıp kabul etti.

Erdoğan; Soylu'ya katılmadığı gibi, üstüne bir de ilanla teşekkür etti ABD'ye. Baş sağlığı dileyen ülkeler için yayınlamıştı. İlana, ABD bayrağını da birinci sıradan koydu.

Peki Rusya'nın taziyesi mi? O da Erdoğan nezdinde kabul gördü ki, teşekkür edilen ülkeler arasında Rus bayrağı da yer alıyordu."

Yazının tamamı.

Etiketler
Süleyman Soylu Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Akif Beki