Şeker fabrikalarında yeni skandal: Milyonluk peşkeş

Bor Şeker Fabrikası’nda yaşanan hukuksuz devirden sonra şeker fabrikalarıyla ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Şeker fabrikalarında yeni skandal: Milyonluk peşkeş

Bor Şeker Fabrikası’nda yaşanan hukuksuz devirden sonra şeker fabrikalarıyla ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Millî Gazete, Elbistan Şeker Fabrikası’nda satışa konu olmayan yüzlerce kalemden oluşan milyonluk malzemelerin alıcı firmaya nasıl peşkeş çekildiğinin belgesine ulaştı.

DEĞERİ MİLYONLARI BULUYOR

Nisan ayında özelleştirme ihalesi yapılan Elbistan Şeker Fabrikası, 11 Temmuz’da Mutlucan Firması’na teslim edildi. Fabrikanın satışa konu olmayan milyonluk “kayıt dışı malzemeleri”, devir yapılmadan bir ay önce Türk Şeker’in en yakın deposu olan Malatya Şeker Fabrikası’na gönderildi. Gönderilen “kayıt dışı malzemelerin” içinde elektrik motorundan pancar bıçaklarına kadar değeri milyonları bulan yüzlerce kalem malzeme bulunuyor.

DEVİRDEN 1 AY SONRA MALZEMELER İADE EDİLDİ

Ancak Elbistan Şeker Fabrikası’nın 11 Temmuz’da Mutlucan firmasına devrinin ardından, yani Ağustos ayında Türk Şeker’in Malatya Şeker Fabrikası’ndaki deposuna gönderilen bu malzemelerin alıcı firmaya iade edildiği ortaya çıktı.

Özelleştirme ihalesinde satışa konu olmadığı için depoya alınan yüzlerce kalemden oluşan milyonluk malzemeler devirden hemen sonra alıcı firmalara iade edildi.

12 AYRI TUTANAK TUTULDU

Millî Gazete’nin iddiasına göre, Elbistan Şeker Fabrikası’ndaki satışa konu olmayan kayıt dışı malzemeler Mayıs ve Haziran aylarında 12 ayrı tutanak tutularak, Türk Şeker’in Malatya Şeker Fabrikası’ndaki deposuna gönderildi. Depoya gönderilen TIR’lar dolusu bu malzemeler 8, 9 ve 10 Ağustos tarihlerinde ayrı ayrı tutulan tutanaklarla Malatya Şeker Fabrikası’ndan Elbistan Şeker Fabrikası’na gönderildi.

“ÇORUMLU KIYAĞI” OLARAK GÜNDEME GELMİŞTİ!

Bilindiği üzere daha önce Çorum Şeker Fabrikası’nda da satışa konu olmayan 10 TIR değerli malzemenin fabrikanın devrinden sonra Safi Holding’e iade edildiği ortaya çıkmıştı. Elbistan Şeker Fabrikası’yla ilgili ortaya çıkan şok belgeler, Çorum Şeker Fabrikası’yla ilgili gündeme gelen iddiaları belgeledi.

BOR SKANDALINA SESSİZ KALDILAR!

Bor Şeker Fabrikası da ihale şartnamesine aykırı bir şekilde özelleştirme ihalesine girmeyen bir firmanın kontrolündeki şirkete devredilmişti. Özelleştirme İdaresi, kamuoyundaki tepkilere rağmen hukuka aykırı bir şekilde yapılan bu devirle ilgili olarak da bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Şeker fabrikalarında yeni skandal: Milyonluk peşkeş - Resim : 1
4 Haziran 2018'de yani fabrikanın alıcı firmaya devri yapılmadan önce Elbistan Şeker Fabrikası'ndan Malatya Şeker Fabrikası'na gönderilen malzeme tutanağı...

MALZEMELER NEDEN İADE EDİLDİ?

Şeker fabrikalarında satışa konu olmayan malzemelerin, devirden hemen sonra alıcı firmalara tekrar iade edilmesi, yolsuzluk ve menfaat sağlama iddialarını gündeme getirdi. Özelleştirme İdaresi ve Türk Şeker, Çorum Şeker Fabrikası’na iade edilen 10 TIR malzemeyle ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapamazken, Elbistan Şeker Fabrikası’yla ilgili ortaya çıkan şok belgeler karşısında nasıl bir savunma yapacakları merak ediliyor.

Şeker fabrikalarında yeni skandal: Milyonluk peşkeş - Resim : 2
9 Ağustos 2018'de yani fabrikanın alıcı firmaya devrinden sonra Malatya Şeker Fabrikası malzeme ambarından Elbistan Şeker Fabrikası'na gönderilen malzeme tutanağı...
Etiketler
Şeker fabrikaları