Dünyanın beklediği faiz kararı açıklandı!

Tüm dünya tarafından takip edilen ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı.

Dünyanın beklediği faiz kararı açıklandı!

Uluslararası piyasalar ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına kilitlenmiş durumdaydı. Dün başlayan toplantı bugün sona erdi ve FED faiz kararını açıkladı.

Gösterge faiz oranını, beklentiler doğrultusunda 2,00-2,25 aralığında sabit tuttu. FED ekonomini kademeli faiz artışlarını desteklediğini yineledi.

Fed'in ABD'nin ekonomisinin ve işgücü piyasasının güçlü olduğuna dair yorumu Aralık ayında faiz artırımına gidileceği yönündeki beklentiyi güçlendirdi.

Fed'in Washington'daki merkezinde Çarşamba günü başlayan ve bugün sona eren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının karar metninde, ekonomik gelişmelerin güçlü bir şekilde devam ettiğine dair açıklama yapılırken risklerin dengeli bir durumda olduğu, işsizlik oranının azaldığı ve enflasyon beklentisinin çok az miktarda değiştiği belirtildi.

Fed bugünkü politika toplantısında, güçlü ekonomik büyüme, yüksek gümrük tarifeleri ve artan ücretlerin enflasyonu desteklemeye hazırlanıyor görünmesi ile birlikte, hgösterge faizi değiştirmedi ve Aralık ayında faiz artırımına gitme yolunda kaldı.

Etiketler
Faiz Merkez Bankası