Türkiye, işsizlik rakamlarında OECD bölgesinin gerisinde kaldı!

OECD bölgesinde işsizlik oranı ağustos ayında değişmeyerek yüzde 4,9 olurken, TÜİK'e göre, ağustos ayında Türkiye'de işsizlik 0,4 puanlık azalış ile yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye, işsizlik rakamlarında OECD bölgesinin gerisinde kaldı!

GERÇEK GÜNDEM - OECD'nin paylaştığı rapora göre, işsizlik oranı ağustos ayında yüzde 4,9 olarak açıklandı. İşsizlik oranı haziran ayında yüzde 4,9, temmuz ayında yüzde 4,8 olarak gelmişti. Aynı ayda işsiz sayısı 2021 yılı Nisan ayından bu yana ilk kez artış gösterdi. İşsiz sayısı 32 milyon 821 binden 33 milyon 192 bine geldi. En yüksek işsizlik oranı ise, yüzde 12,4 ile İspanya'da kaydedilirken, en düşük oran yüzde 2,5 ile Çekya'da gerçekleşti.

OECD bölgesinde işsiz sayısı artarken Türkiye'de, TÜİK verilerine göre, ağustos ayında bir önceki aya göre 100 bin kişi azalarak 3 milyon 312 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti.

TÜİK VERİLERİ TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

TÜİK, ağustos ayı için 3 milyon 312 bin işsiz açıklarken, aynı zaman diliminde İŞKUR’a kayıtlı 3 milyon 342 bin işsiz sayısı dikkat çekti. DİSK-AR’a göre ise işsiz sayısı 7 milyon 337 bin kişi oldu.

TÜİK'in verilerine ilişkin CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ekonomi Politikalar Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Ağustosta geniş işsizlikte yaşanan sert düşüş özellikle izaha muhtaç" derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, "TÜİK bir veri kurumundan çok artık işsizleri yok sayan bir yanılsama kurumuna dönüşmüş durumda" ifadelerini kullandı.

OECD ÜLKELERİ HANGİ ÜLKELERDİR?

Türkiye, ABD, Fransa, Kanada, Avusturya, İngiltere, Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, İsveç, İspanya, Portekiz, Norveç, İzlanda, İsviçre, Danimarka, Yunanistan, İrlanda ve Lüksemburg OECD kurucu üyeleridir.

Etiketler
İşsizlik Ağustos TÜİK Türkiye