Bakan Nebati'den inciler: Gerçeği görmezden geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TL'nin değer kaybı, enflasyon ve işsizliği görmezden gelerek 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni savundu. Nebati, "Modelin en önemli sac ayağı ise TL'ye olan güvenin artırılmasıdır" dedi.

Bakan Nebati'den inciler: Gerçeği görmezden geldi!

GERÇEK GÜNDEM - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamada 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni savunan Bakan Nebati, TL'nin nisan sonundan beri yüzde 20, yılbaşından beri yüzde 28,6, son bir yılda ise yüzde 54,6 değer kaybetmesini görmezden gelerek, "Modelin en önemli sac ayağı ise TL'ye olan güvenin artırılmasıdır" dedi.

ENFLASYONU DA GÖRMEZDEN GELDİ

Enflasyonun son 24 yılın zirvesi olan yüzde 80,21'e yükselmesini de görmezden gelen Nebati, "Yeni ekonomi politikamız Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını çözmeyi amaçladığı aşikar, eğer yeni ekonomi modelini uygulamaya almasaydık, durgunluk ve buna bağlı birçok sorunla karşı karşıya kalacaktık, enflasyon sorun olmaya devam edecekti" ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİĞİ DE GÖRMEZDEN GELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, iş arayan işsiz oranı yüzde 10,1'e inmiş görünürken, iş aramaktan umudunu kesenler ile birlikte bu oran yüzde 22,5'e çıktı. DİSK'e göre ise, Son 1 ayda geniş tanımlı işsiz sayısı 781 bin kişi arttı. Geniş tanımlı işsiz sayısı 8,5 milyon olurken Bakan Nebati, işsizliği de görmezden gelerek, şu ifadelere yer verdi:

"İstihdamı artırma noktasında da 2021 yılın 2,1 milyon kişi bu yılın ilk 7 ayında 613 bin kişilik istihdam artışı sağlanmıştır. OECD ülkeleri arasında ülkemiz istihdamını en fazla artıran ülke olmuştur."

Etiketler
Enflasyon Nureddin Nebati Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı