Patronlar emekçinin sırtına basa basa büyüdü!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gelir dağılımında adaletin sağlanmasının en fazla önem verdikleri konuların başında geldiğini" söylerken, patronlar emekçinin sırtına basa basa büyümeye devam etti.

Patronlar emekçinin sırtına basa basa büyüdü!

GERÇEK GÜNDEM ANALİZ - ÖKKEŞ TAŞKIN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdü. Ancak her ne kadar büyüyen ekonomi olsa da emekçi yoksullaşmaya devam etti.

Verilere göre, gelir dağılımında büyük bozulma dikkat çekerken, emeğin büyüme içindeki payı 2022 ikinci çeyrekte yüzde 25,4'e geriledi. Emeğin payı 2020 ikinci çeyrekte yüzde 36,8 idi.

NEBATİ'NİN ADALETİ

Veriler ortadayken, Bakan Nebati'nin sözleri akıllara geldi.

Bakan Nebati, kamu maliyesinde disipline hep önem verdiklerini, dünyada yaşanan olumsuz koşullara rağmen bütçe performansının güçlü seyretmeye devam ettiğini belirterek, tüm bu gelişmeler yaşanırken "gelir dağılımında adaletin sağlanmasının" en fazla önem verdikleri konuların başında geldiğini söyledi.

Nebati’nin ‘adalet'i emekçi yoksullaştıran bir büyüme olduğunu yukarıdaki veriler ortaya koyarken, iki yılda emekçinin payında 11,4 puanlık büyük gerilemenin ne kadar 'adalet'e sığdığını bütün emekçiler olarak bir kez daha görmüş olduk.

Biz emekçilerin sırtına basa basa büyüyen ekonomi, patronları her geçen gün zengin ederken, bizler yoksullaşmaya devam ettik.

NÜFUSUN YÜZDE 60'I KADAR GELİRİ PATRONLAR CEBİNE KOYDU

Emekçi cebindeki üç kuruşun hesabını yaparken en zengin yüzde 10'un aldığı pay en fakirden başlayarak toplam nüfusun yüzde 60'ı kadar geliri cebine koydu.

Bütün bu veriler ışığında 'Türkiye ekonomi modeli' emekçinin sırtına yüklenirken, bize kalan 'adalet' sefalet ücreti oldu....

Etiketler
Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı