CHP'li Özgür Özel: Çiftçi kardeşim, mazotuna 4 kat zam yapanlar 5'li çetelerin vergi borçlarını silenlerdir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dünya genelindeki mazot fiyatlarından örnekler vererek çiftçilere seslendi: "5'li çetelerin, yandaş müteahhitlerin vergi borçlarını sildiler geçen sene. Ama senin mazotuna dört kat zam yaptılar."

Her güne yeni zam haberleriyle uyanan vatandaşlar, enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilmeye devam ediyor. Krizin faturasını ağır ödeyen gruplardan biri de çiftçiler. Mazot fiyatları son olarak 30 liraya dayandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mazot fiyatlarının dünyada bir arttıysa Türkiye'de dört attığını belirterek şunları söyledi:

"Dünyadaki mazot fiyatlarına gelen yüzde 60'lık zam burada yüzde 245 olarak gerçekleşiyor. Eğer dünya gibi yönetebiliyor olsan yüzde 60 zam gelecekti. Yani 6 lira olan mazot, 9 lira 60 kuruş olsaydı dünya kadar artmış olacaktı, dünya kadar üzülmüş olacaktık. Ama bizde 25 lira yaptın mazotu. İş bilmezliğinden, beceriksizliğinden, kötü yönetiminden. 70 litre mazot alır traktörler, çok almışlığım var. 70 litre mazot alır.

'70 LİTRE MAZOT GEÇEN SENE 460 LİRAYDI, BUGÜN 1980 LİRA'

Çiftçiler geçen sene bu zamanlarda tarla sürüyordu, şimdi de sürmek istiyor. 70 litre mazot 460 liraydı geçen sene bugün. Bugün 1980 liraya, 2 bin liraya doluyor. Eğer dünya kadar zam yapsaydınız mazota 770 liraya dolacaktı. Oradaki 275 lira dünyadaki mazot fiyatındaki artıştan, geri kalan 1300 lira senin acımasızca yaptığın zamlardan.

'5'Lİ ÇETELERİN VERGİ BORÇLARINI SİLDİLER, SENİN MAZOTUNA 4 KAT ZAM YAPTILAR'

Deposuna 500 liradan 2 bin liraya çıkan çiftçi bilsin ki, şu Plan Bütçe Komisyonu odasında bunlar 5'li çetelerin, yandaş müteahhitlerin vergi borçlarını sildiler geçen sene. Ama senin mazotuna dört kat zam yaptılar. Daha bundan başka söyleyecek söz yok.

Etiketler
Özgür Özel Hitler Vergi