ENAG kurucusu Prof. Ulusoy'dan Yeditepe Üniversitesi Rektörü'ne: Görevlilerini koridorlardan çek, kaçtığın toplantıyı gündeme al

ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl'e "Koridorlarda gezinen görevlilerini çek oradan sayın rektör. Kaçtığın toplantıyı tekrar gündeme al, karşılıklı konuşalım" diye seslendi.

ENAG kurucusu Prof. Ulusoy'dan Yeditepe Üniversitesi Rektörü'ne: Görevlilerini koridorlardan çek, kaçtığın toplantıyı gündeme al

Vatandaşın çarşı - pazarda hissettiğine en yakın verileri yayınlayarak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'belalısı' haline gelen Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu, ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, hakkında disiplin soruşturması başlatan Yeditepe Üniversitesi'ni bir kez daha eleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, konuyla ilgili "Herhangi bir kişi ya da grubun kendi görüşlerini, üniversitemizin görüşüymüş gibi anlaşılacak şekilde, medyayla kampüsümüzde paylaşması kabul edilemez" demişti.

ENAG kurucusu Prof. Ulusoy'dan Yeditepe Üniversitesi Rektörü'ne: Görevlilerini koridorlardan çek, kaçtığın toplantıyı gündeme al - Resim : 1

'KAÇTIĞIN TOPLANTIYI TEKRAR GÜNDEME AL, KARŞILIKLI KONUŞALIM'

Ulusoy, Bingöl'e yönelik mesajında "Koridorlarda gezinen görevlilerini çek oradan sayın rektör. Kaçtığın toplantıyı tekrar gündeme al, karşılıklı konuşalım. Çalışanları rahatsız etme" ifadesini kullandı.

ENAG kurucusu Prof. Ulusoy'dan Yeditepe Üniversitesi Rektörü'ne: Görevlilerini koridorlardan çek, kaçtığın toplantıyı gündeme al - Resim : 2

NELER YAŞANDI?

Devlet kurumu TÜİK ile bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAG'ın enflasyon verileri arasında uçurum bulunuyor. Son olarak ENAG, mayısta yıllık enflasyonu yüzde 160 olarak hesaplarken, TÜİK’e göre bu oran yüzde 73,5’ti.

Bu ‘makas’ açıldıkça gruba yönelik baskı da artıyor. Öyle ki ENAG hakkında suç duyurusunda bulunan TÜİK, Ulusoy hakkında da ayrıca 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Ulusoy’a dün görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı. Üniversite, Ulusoy’un basına ‘izinsiz’ verdiği bir röportaj ve kurumun ‘bina ve kaynaklarını izinsiz ve amacına aykırı’ kullanmasıyla ilgili savunmasını istedi.

'ENAG'IN VARLIĞINDAN BAŞINDAN BERİ RAHATSIZLAR'

Uzman isim, aynı gün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Hakkımdaki suçlama haberturk.com.tr'de, Kemal Öztürk'ün köşesinde bizi ziyaret ederek bilgi aldığı ENAG hakkında merkezinin yanlışlıkla üniversitenin olduğunu yazması idi. Öztürk daha sonra bu yanlışını düzelterek bunun böyle olmadığını köşesine taşımasına rağmen süreç devam etti. İşte tam da bu ENAG merkezi haberi soruşturmanın nedeni oldu ve aslında ENAG'ın varlığının taa baştan beri rektörlüğü rahatsız etmesi."

Etiketler
ENAG Bingöl Üniversite Veysel Ulusoy