İbrahim Kahveci'den 'asgari ücret' çıkışı: Talebi daha da düşürmeyi düşünen varsa düşüncesini değiştirsin

Karar yazarı İbrahim Kahveci asgari ücret tartışmaları ile ilgili olarak "Ücretleri, yani çalışanların gelirini düşürünce talep düşer ve fiyatlar iner... Acaba bu düşünce ile mi zam kapısı kapatıldı?" değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Kahveci'den 'asgari ücret' çıkışı: Talebi daha da düşürmeyi düşünen varsa düşüncesini değiştirsin

Enflasyonun Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yüzde 54,44'e ulaştığı Türkiye'de şubat 4 bin 250 liraya yükselirken yurttaşın cebindeki maaşın kısa sürede erimesi nedeniyle asgari ücrete yıl içinde ikinci zam kamuoyunun gündeminde.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam beklentilerine kapıyı kapatmasına ilişkin yazdı.

Kahveci, "Evet, asgari ücret zammı artık olmayacak. Herkes yılsonunu beklemek durumunda. Bu aynı zamanda AK Parti’nin bu yıl seçim düşünmediğine de yorumlanabilir. Bu yıl en yüksek asgari ücret zammını verdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda enflasyonu da en yükseğe çıkardıklarını sanırım biliyordur. Hatta yüzde 50 asgari ücret zammına karşılık gıda enflasyonu yüzde 70’lere dayandı bile." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci, "Burada acaba şu düşünce olabilir mi? Ücretleri, yani çalışanların gelirini düşürünce talep düşer ve fiyatlar iner... Acaba bu düşünce ile mi zam kapısı kapatıldı? Bunu açıkçası bilemiyoruz. Bildiğimiz şudur: Talebi etkileme aracı Merkez Bankasının faiz politikasıdır. Ücret politikası ile talep etkili şekilde yönlendirilemez ama fakirlik çok etkili şekilde artırılmış olur. Umarım yanılıyorumdur ama maalesef bu öngörüsüz düşünce ile de hareket ediliyor olabilir. Asgari ücretin açlık sınırının bile altında olduğu bir dönemde talebi daha da düşürmeyi düşünen varsa lütfen bu düşüncesini değiştirsin." değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci Asgari Ücret