Bakan Bilgin'den yeni istihdam paketi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni istihdam paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, işverene 6 puanlık prim desteğinin uzatılmayacağını, 'Üretim Sürecine Katılım' adı verilen bir destek programını devreye alacaklarını duyurdu.

Bakan Bilgin'den yeni istihdam paketi açıklaması

Bakan Bilgin Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe ve Maruf Buzcugil'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni istihdam paketine ilişkin konuşan Bilgin, ''Sanayicinin nitelikli eleman sorununun çözümü amacıyla, talebe göre elemanı da, maaşını da devletin sağlayacağı yeni bir destek mekanizması yürürlüğe giriyor. İŞKUR’un önereceği elemanı istihdam eden sanayiciye, 1 yıl istihdam şartıyla 3 ay boyunca primler dahil ücret desteği verilecek. Gaziantep’te pilot olarak başlatılacak uygulama, istihdama olumlu katkı sağlanırsa ülke geneline yayılacak'' dedi.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek göstergeye ilişkin Bilgin, ''Seçim beklenmeyecek, Sayın Cumhurbaşkanımız bu sene içinde çıkacağız diye açıkladı. Çalışmalarımızı ona göre yürüttük, Mayıs’ta 3600 ile ilgili teknik çalışmaları bitirmiş olacağız. Kamuoyuna takdim edeceğiz. Kanun değişikliği gerekiyor, Mayıs’ta bütün çalışmamızı bitiririz, Meclis’e sunulacak hale getiririz, Meclis nasıl uygun görürse gerekli kararlar verilir'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Vedat Bilgin