Nureddin Nebati'den ''Bürokrasiyi alaşağı ederiz'' sözlerine ilişkin açıklama: Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Bürokrasiyi alaşağı ederiz'' sözlerine ilişkin yeni açıklama yaptı. Nebati, ''Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah'' ifadelerini kullandı.

Nureddin Nebati'den ''Bürokrasiyi alaşağı ederiz'' sözlerine ilişkin açıklama: Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah

Bakan Nebati'nin yabancı yatırımcılara yönelik, "Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz" ifadeleri büyük tepki toplamıştı.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi Programı'nda ''Bürokrasiyi alaşağı ederiz'' sözlerine ilişkin konuşan Nebati, "Faiz ve kur odağında, sığ bir alanın içerisinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah. Yurt dışına ülkemizi şikâyet etmek için değil, bu ülkeye yatırım yapmaya gelin; bu ülkede can, mal, ırz ve inanç güvenliği sağlandığı için; bu ülkede kambiyo rejimine inanarak gelin; temel insan haklarına öncelik veren özgürlüklerden asla taviz vermeyen bir ülke olarak gelin diye gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

''250 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNİ AŞACAĞIZ''

Nebati, ''Pandemi öncesi duruma doğru hızla gidiyoruz. 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak. Hedeflerimize ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz" diyen Nebati, "Potansiyelimizin farkındayız, fırsatları takip ediyoruz. Bu yıl 250 milyar dolar ihracat hedefini aşacağız. Türk ekonomisini üretim odaklı olarak ileriye taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

KDV İNDİRİMİ SİNYALİ

KDV indirimine ilişkin konuşan Nebati, ''KDV ile ilgili karmaşık ve hesaplanamaz bütün yöntemlerin sadeleştirilmesi ve oranlarının sadeleştirilmesi yolunda da önemli adımlar atıyoruz, çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Etiketler
Nureddin Nebati Türkiye Türkiye ekonomisi Hazine ve Maliye Bakanı