Hacer Foggo, Türkiye'deki yoksulluğu anlattı: Süt ve süt ürünlerini korumak için marketlerdeki güvenlik görevlileri artırıldı!

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, süt ve süt ürünlerini korumak için marketlerdeki güvenlik görevlilerinin sayısının artırıldığını söyledi. Yoksulluk konusunda devletin bir an önce farklı tedbirler alması gerektiğini kaydetti.

Hacer Foggo, Türkiye'deki yoksulluğu anlattı: Süt ve süt ürünlerini korumak için marketlerdeki güvenlik görevlileri artırıldı!

Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu ve Gerçek Gündem yazarı Hacer Foggo, Türkiye'de iktidarın ekonomistlerce altı doldurulamayan adımları ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hareketinin uluslararası piyasalara yansımaları nedeniyle yaşanan 'derin yoksulluğu', Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca açıklanan yoksulluk verilerini T24'te Murat Sabuncu'ya yorumladı.

Bakanlığın raporuna göre, 5 milyon 903 bin 515 hane 2021 yılında sosyal yardımlardan yararlandı. 2 milyon 476 bin 457 hane düzenli sosyal yardım aldı. Kendi ailesinin bakımını sağlayamadığı 141 bin 275 çocuğa ise sosyal ve ekonomik destek verildi.

Rapor baz alındığında Türkiye'de ortalama 24 milyon insanın sosyal yardıma ihtiyaç duyduğu anlaşılıyor.

Raporun en dikkat çeken verisi ise gıda yardımı verisi oldu. 2021 yılında 11 milyon 369 bin 761 aile gıda yardımı aldı. Bakanlığın, gıda yardımı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na aktardığı toplam kaynak ise 752,6 milyon TL olarak ifade edildi.

11 MİLYON AİLE GIDA YARDIMINA NEDEN MUHTAÇ HALE GELDİ?

Sosyal yardıma ihtiyaç duyan insanların verilerini yorumlayan Foggo, "Raporda da düzenli alanlar var; gerçekten açlık sınırının altında yaşayan ve çok riskli bir grup. Sosyal yardım alanalar var ama onlar için düzenli dememiş, onu ayırmış. O da en risklinin biraz üzerinde olanlar. Onlarda her an bir basamak aşağı düşebilir. Her yıl bu sayılar artıyor aslında. Bu da düzenli düzensiz sosyal yardımlar ve tedbirler alınsa bile yoksulluğun çoğaldığını gösteriyor. Oturup yeniden düşünmek lazım. Bu sayı gittikçe çoğalıyor. Bir an önce başka tedbirler alınması gerekiyor" diye konuştu.

Hacer Foggo, Türkiye'deki yoksulluğu anlattı: Süt ve süt ürünlerini korumak için marketlerdeki güvenlik görevlileri artırıldı! - Resim : 2

(T24 yazarı Murat Sabuncu ve Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo)

'EKONOMİK KRİZİN FOTOĞRAFI DA SÜT ÜRÜNLERİNİ KORUMAK'

"Önümüzdeki dönemde gıdaya erişimde maddi ve diğer şartlar nedeniyle güç bir durumla karşı karşıya kalacağız" diyen Sabuncu'ya Foggo, büyük marketlerde dolaşırken 'güvenlik görevlilerinin sayısının çoğaldığını' gördüğünü ve markette biriyle gerçekleştirdiği sohbeti anlattı:

"Şu anda burada çalışan sayısı arttı mı? diye sordum. Market çalışanı 'Arttı' dedi. Neden çünkü suç oranı da arttı. Peki en çok ne alıyorlar? diye sordum. 'Süt ve süt ürünleri' diye cevap verdi. Bunlar çok acı gerçekler. Pandeminin başında yayın yaptığımızda 'Bebek mamalarına kilit vuruldu, bu pandeminin fotoğrafıdır' diyordum. Şimdi ise ekonomik krizin fotoğrafı da süt ve süt ürünlerinin fotoğrafı gelecek aklıma. Bu gıda krizinin derinleşeceğini gösteriyor. Bu aynı zamanda bir kıtlıktır."

Etiketler
Hacer Foggo Market Türkiye Yoksulluk