Karar yazarı İbrahim Kahveci: Ekmek yok ama köprün mü var diyeceğiz?

Karar yazarı İbrahim Kahveci, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik sözlerini köşesine taşıdı. Kahveci, "Müteahhitlere parada sınır yok ama iş doktorlara gelince “giderlerse gitsinler..." yorumunda bulundu.

Karar yazarı İbrahim Kahveci: Ekmek yok ama köprün mü var diyeceğiz?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik kullandığı "Giderlerse gitsinler" sözü Türkiye'nin gündeminde. Erdoğan'ın sözlerinde geri adım attığı konuşulsa da doktorlara yönelik ifadeler durumun vehametini ortaya koydu.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Müteahhitlere parada sınır yok ama iş doktorlara gelince “giderlerse gitsinler....” ifadeleriyle gelişmelere tepkisini gösterdi.

Kahveci bugünkü yazısında "Ekmek ihtiyacı olan aç bir insanın önceliği ne olabilir? Elbette karnını doyuracak bir dilim ekmek... Ama biz aç karnımızla köprü yapıyoruz. Yoksulluğun bu derece arttığı bir ülkede Hazine garantili köprü ile nasıl seçmenin karşısına çıkabiliriz? Ekmek yok ama köprün mü var diyeceğiz? İktisatta her tercihin bir vazgeçiş olduğu söylenir. Yani sizin kaynaklarınız sınırlı ve bu kaynakları kullandığınız alanlar ne kadar verimli ve gerekli?" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Ekmek Hitler İbrahim Kahveci Para