Benzin ve motorine bir zam daha: Gece yarısından itibaren geçerli olacak

Benzin ve motorin fiyatlarına art arda gelen zamlar sürüyor. Bu gece yarısından sonra motorinin fiyatına 70 kuruş zam geleceği belirtilirken benzinin litre fiyatına da 90 kuruş zam geleceği iddia edildi.

Benzin ve motorine bir zam daha: Gece yarısından itibaren geçerli olacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi modeli yurttaşlara enflasyon olarak döndü.

Eylül ayında başlayan faiz indirimleriyle birlikte 2021 yılının son ayları döviz kurlarında yükseliş ve dalgalanma ile enflasyonda durdurulamayan artış ile sona erdi.

ENFLASYON ZİRVEDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) ocak ayında yüzde 11,10 arttı. Böylelikle yıllık enflasyon yüzde 48,69’u buldu. Veriler enflasyonda 19 yıllık zirvenin yenilendiğini gösterdi.

Bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAG, yaptığı açıklamada ocak ayı enflasyonunu yüzde 15,52, yıllık enflasyonu ise yüzde 114.87 olarak tespit ettiklerini duyurmuştu. TÜİK'in enflasyon hesaplamasında baz alınan ürün sepeti ve ağırlıklarını güncellediğini duyurması üzerine ENAG, yeni enflasyon sepetine göre hesapladıkları enflasyon oranını açıkladı. Son hesaplamara göre ise, Ocak ayı enflasyon oranı %15.79, son 12 ayın enflasyon oranı ise %115.17 oldu.

BENZİN VE MOTORİN ZAMLARI DURMUYOR

Benzin ve motorin fiyatlarıba da art arda zamlar geldi. Neredeyse her sektör için etkili olan ulaşıma gelen zamlar enflasyonun yükselişinde de etkili oldu.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine bu geceden itibaren bir zam daha gelecek.

Salı günü benzinin litresine 39 kuruş, motorine 32 kuruş zam yapıldığını duyurulmuştu. Çarşamba günü ise LPG otogazın litre fiyatında 40 kuruş artış yaşanmıştı.

Bu gece yarısından sonra motorinin fiyatına 70 kuruş zam geleceği belirtildi. Benzinin litre fiyatına da 90 kuruş zam geleceği iddia edilirken benzin zammının şimdilik kesin olmadığı belirtiliyor. Benzin ve motorinin litre fiyatı 15 lirayı aşacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) resmi açıklamayı günün ilerleyen saatlerinde yapması bekleniyor.

Etiketler
Motorin Benzin Motorin fiyatları