Zamlar yurttaşın belini büktü: 'Spotçular Çarşısı'na artık ikinci el almaya değil, borçları için eşya satmaya geliyorlar'

Döviz kurlarındaki artış ve peş peşe gelen zamlar, yurttaşın alım gücünü iyice düşürdü. Eskiden öğrencilerin uğrak noktası olan spotçularda artık aileler de eşya satıyor.

Zamlar yurttaşın belini büktü: 'Spotçular Çarşısı'na artık ikinci el almaya değil, borçları için eşya satmaya geliyorlar'

Üsküdar’da bir zamanlar öğrencilerin tercih ettiği Spotçular Çarşısı’na vatandaşlar vatandaşlar artık ikinci el eşya almak değil, borçları için eşyalarını satmaya geliyorlar.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın izlenim haberine göre, bir mağazaya ceketini satmak isteyen bir kişi, “Acelem var, para yetiştireceğim, arkadaşlarım bekliyor” diyor.

Spotçular Çarşısı’nda yıllardır esnaflık yapan Hüseyin Akyüz, şunları söylüyor:

'100 LİRA VERDİM, EŞYAYI DA ALMADAN ÇIKTIM EVDEN'

“Bir ay önce bir kadın eve çağırdı eşya satmak için. Çekyatı, bazayı alacağım ama evde bir çocuk ağlıyor susmuyor, belli ki aç. Kadının gözü yaşlı. ‘80 TL versen yeter bana’ diyor. Dayanamadım 100 TL verdim eşyayı da almadan çıktım evden.”

'TELEVİZYONUNU 900 TL'YE SATTI, YENİSİNİ ALMAYA KALKSA 3 BİN TL'

Spotçuda çalışan nakliyeci Murat Dinç ise geçen hafta emekli bir yurttaşın, torununun kredi kartı borcunu ödemek için televizyonunu sattığını söyledi. “Adam bana 900 TL’ye sattı televizyonunu. Yenisini almaya kalksa, en ucuzunu 3 bin TL’ye alır. Artık herkes ikinci el alıyor zaten. Ben de ikinci el alıyorum. Mağazaları geziyoruz, fiyatlara inanasım gelmiyor” diyor.

Bir başka esnaf ise halkın ikinci eli bile pahalı bulduğunu ve alamadığını söylüyor ve “Biz de artık ikinci el eşyayı almak istemiyoruz çünkü satamıyoruz. Alım gücü yerlerde. Alsak depoda durma maliyeti daha fazla oluyor” diye konuşuyor.

Etiketler
Öğrenci Urla İkinci El Döviz