'Satılan 128 milyar doların bugünkü değeri 600 milyar TL ediyor, bu parayı kimler aldı?'

Satılan 128 milyar TL'nin şu anki karşılığının 600 milyar TL olduğunu söyleyen İbrahim Kahveci, "Satılan 128 milyar doları kimler aldı?" diye sordu.

'Satılan 128 milyar doların bugünkü değeri 600 milyar TL ediyor, bu parayı kimler aldı?'

Karar yazarı İbrahim Kahveci, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından bir kez daha rekor kıran dolar/TL kuruna ilişkin değerlendirmelerinin ardından,

İktidarın ekonomi politikaları neticesinde Türk Lirası günden güne eriyor. Dünkü Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun faizi 100 baz puan indirmesinin ardından dolar/TL 11'e fırladı. Karar yazarı İbrahim Kahveci ise '128 milyar dolar' hatırlatmasında bulundu.

'SATILAN 128 MİLYAR DOLAR'I KİM ALDI?'

"Bugün 1 dolar 11.0 lira. Daha geçen yılın başında 1 dolar 6,0 liranın altındaydı. Ve bu düşük fiyat için 128 milyar dolar yaklaşık 6,0 lira civarından satıldı" diyen Kahveci, "Satılan 128 milyar doları kimler aldı?" diye sordu.

'YARISI BİLE İÇERİDE ALINMIŞ OLSA KAZANÇ 300 MİLYAR TL'

Bu sorunun şu an daha çok önem kazandığını belirten Kahveci, "Çünkü şu anda ucuza satılan bu doların karşılığı tam 600 milyar TL ediyor. Bu satışın yarısı bile içeride alınmış olduğunda elde edilen kazanç 300 milyar TL demektir" dedi.

Kahveci, "Böyle bir parayı nerede ve nasıl kazanabilirsiniz? Bilmem anlatabildim mi?" diye yazdı.

Etiketler
Ordu İbrahim Kahveci Para