BİM ve Türkşeker art arda açıklama yapmıştı: Şeker krizi tartışmalarına TESK'te katıldı

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şeker krizine ilişkin açıklama yaptı.

BİM ve Türkşeker art arda açıklama yapmıştı: Şeker krizi tartışmalarına TESK'te katıldı

BİM market zincirinde 1 haftadır toz şeker ve küp şekerin bulunmadığı ve rafların boş kaldığı yönündeki iddialar tartışılmaya devam ederken; BİM geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış, açıklamada, AKP iktidarı döneminde özelleştirilen Türkiye Şeker Fabrikaları hatırlatılarak, ''Şeker fabrikaları son günlerde şeker satışını neredeyse durdurdu. Üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız" denilmişti.

FİRMALARI SUÇLAMIŞTI

BİM'in açıklamasının ardından Türkşeker bir açıklama yaparak yanıt vermiş, "Çeşitli basın organlarında şekerde arz problemi olduğuna dair iddialar doğru değildir. Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur'' ifadeleri kullanışmıştı.

TESK'TE KATILDI

Şeker krizine ilişkin tartışmalara art arda gelen açıklamaların ardından TESK'te katıldı.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada şekerlerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını istedi.

Palandöken açıklamasında, ''Gündem konularından birisi olan piyasada şeker yok problemini mahallenin bakkalı çözer. Bunun için de zaman kaybedilmeden şeker raflarının boş olmasına çözüm olarak bakkallarımız devreye sokulmalı. Fabrikalardan direkt vatandaşa arz için bakkallarımız aracı olmak için hazır. Zam söylentileri, kuraklık gibi birçok sebep sunularak üç beyazdan biri ve evlerimizin olmazsa olmazı şekerin vatandaşa yok denilerek satışının olmaması durumu kabul edilemez. Üretimde bir sorun olmamasına rağmen rafların boş kalması, stokçuluk yapmanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Bakkallarımız aracılığıyla bu durum hızlı bir şekilde çözülebilir'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
BİM Türkiye Palandöken