İşte Merkez Bankası'nın yeni yol haritası: TL zayıflatılacak

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın yeni yol haritasını açıkladı. Aktaş, "Faiz indirilerek TL zayıflatılacak ve böylece döviz problemi ortadan kalkacak, sonuçta enflasyon düşecek..." ifadelerini kullandı.

İşte Merkez Bankası'nın yeni yol haritası: TL zayıflatılacak

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, "Döviz artıyor, yaşasın enflasyon düşecek!" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Merkez Bankası'nın yeni yol haritasının artık çok net olduğunu söyleyen Aktaş, "Faiz indirilerek TL zayıflatılacak ve böylece döviz problemi ortadan kalkacak, sonuçta enflasyon düşecek..." dedi.

Aktaş, Merkez Bankası'nın yeni yol haritasını "Nasrettin Hoca'nın peşin parasından daha garantili bir mekanizma" sözleriyle eleştirdi.

Alaattin Aktaş'ın yazısı şöyle:

"Merkez Bankası'nın yeni yol haritası artık çok net: 'Faiz indirilerek TL zayıflatılacak ve böylece döviz problemi ortadan kalkacak, sonuçta enflasyon düşecek...' Nasrettin Hoca'nın peşin parasından daha garantili bir mekanizma!

Peki cari fazla verme aşamasına üç-dört yıldan önce gelinemezse bu sürede enflasyonun yüksek kalacağı kabul edilmiş mi oluyor? Başkana yöneltilen ama gerçek bir yanıt alınamayan önemli bir soru...

Bundan sonra boş verin öyle detaylı analizleri... 'Şu olursa, şöyle olursa' gibi yaklaşımlara dayalı tahminleri... Döviz kuruna iyi bakın yeter! Kur artıyor mu, bu demektir ki enflasyon düşme yoluna girdi.

Ama yok öyle yağma, dövizin gıdım gıdım artması yetmez; hatırı sayılır ölçüde artışlar olmalı. Olmalı ki, bu artışlar sayesinde ihracatımızı artıralım, ithalatımızı düşüremesek de yatay seyreder hale getirelim ve dış ticaret dengemizi iyileştirelim.

Aktaş'ın yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Enflasyon Faiz Merkez Bankası Dünya Gazetesi Döviz