AKP kurucularından Yalçınbayır'dan sert eleştiriler: Güreşçiyi bankanın yönetimine atarsan gri listede olursun!

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye'nin gri listeye alınması üzerinden ekonomi politikalarını eleştirdi. Yalçınbayır, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanmasını örnek gösterdi.

AKP kurucularından Yalçınbayır'dan sert eleştiriler: Güreşçiyi bankanın yönetimine atarsan gri listede olursun!

AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve bir dönem Başbakan Yardımcılığı görevinden bulunan Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye'nin Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alınmasını değerlendirdi.

Ekonomi yönetimine yönelik eleştirilerine "Türkiye'de kanunlar var, uygulamıyorsun, kendi çıkarın doğrultusunda birilerini bir yerlere atıyorsun, ehliyeti liyakati olmayan kişiyi, güreşçiyi bankanın yönetimine atıyorsun. Bunlar olacak iş mi? Siyasi etikle bağdaşır mı?" diye başlayan Yalçınbayır, şöyle devam etti:

"Yozlaşma, her gün ayrı yolsuzluk haberleri, yasaklar, hiddet, şiddet ve beraberinde kabarık suç listesi. Bunlardan biz yıldıysak gri listeye girmemize neden şaşırıyoruz ki? Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan görevleri, mecburiyetleri var. Bunlara uymadığınız zaman ne oluyor?

Siz Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkesisiniz ve Konsey'den çıkarılmanız mümkün. AB'ye aday üyesiniz, onun askıya alınması mümkün, bu yönde Avrupa Parlamentosu'nun bir girişimi oldu zaten. İç hukukla uluslararası hukuk iç içe geçmiş durumda. Siz temel hak ve özgürlükleri, ekonomik hak ve özgürlükleri kendi ülkenizde düzenlemiyorsanız üyesi bulunduğunuz kuruluşlara müdahale hakkı tanımış olursunuz."

Etiketler
VakıfBank Türkiye Vakıf