A Haber'den asgari ücret haberi: 45 yılın en iyi zammı olacak!

A Haber'de yayınlanan haberde 'asgari ücrete bu yıl büyük bir zam yapılabileceği' ileri sürüldü. "Son 45 yılın en iyi zammı olacağı tahmin ediliyor" dendi.

A Haber'den asgari ücret haberi: 45 yılın en iyi zammı olacak!

Asgari ücretle ilgili görüşmelerin aralık ayında başlaması beklenirken, A Haber bu konuda yayınladığı haberde 'son 45 yılın en iyi zammının yapılacağını' ileri sürdü.

Hükümetin ilgili adımları atmaya hazırlandığı iddia edilen haberde, "Taslak aşamasında olan çalışmada formüller masaya yatırılıyor. Halen brüt 3 bin 577 TL olan asgari ücretten yapılan 751 TL'lik kesintinin alınmaması ya da vergi kalemlerinin azaltılmasına yönelik iki formül masada" dendi. Haber, şöyle devam etti:

"Şimdi gözler aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilmiş durumda. Bu yılki zam oranının son 45 yılın en iyi ve en yüksek seviyede olması bekleniyor. Aralık ayındaki toplantıda bu zam oranı netleşecek."

Şu anda asgari ücretle çalışan bir işçinin eline asgari geçim indirimi (AGİ) dahil net 2 bin 825 lira geçiyor. Asgari ücretliden yüzde 14 SSK prim işçi hissesi, yüzde 1 işsizlik sigortası primi hissesi, yüzde 15 gelir vergisi, yüzde 7.59 da damga vergisi olmak üzere 4 kalemde vergi kesiliyor.

Etiketler
Asgari Ücret