Alman Commerzbank'tan kritik altın tahmini!

Almanya merkezli dev yatırım bankası Commerzbank’ın analistlerinden Karen Jones, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Alman Commerzbank'tan kritik altın tahmini!

Gram altın ve ons altının yatay grafiği sürüyor. İçinde bulunduğumuz haftaya düşüş trendiyle başlayan ons altın, 1.812 dolar seviyelerinden 1.795 dolar seviyelerine gerilemişti.

Yeni günde 1.800 dolar seviyelerinde işlem gören değerli metal, FED’in faiz kararını bekliyor. Almanya merkezli dev yatırım bankası Commerzbank’ın analistlerinden Karen Jones ise ons altının yeni bir yükseliş trendi için 1.834 dolar seviyesini aşması gerektiğini belirtti.

Ons Altın 1.834 Dolar Seviyesini Aşmalı

Altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Almanya merkezli dev yatırım bankası Commerzbank’ın analistlerinden Karen Jones, sarı metale yönelik beklentilerini açıkladı.

Temmuz ayında 1.800 dolar seviyesinin etrafında işlem görmeye devam eden değerli metal için 1.834 dolar seviyesinin oldukça önemli olduğunu belirten Jones, bu seviyenin kırıldığı senaryoda yükseliş trendinin başlayabileceğini belirtti. 1.960 dolar direncinin 2.072 dolar zirvesini koruduğuna da dikkat çeken deneyimli analist, ons altın için uzun vadede hedefin 1.960 dolar olacağını sözlerine ekledi:

“Ons altın 12 Temmuz’un en düşük noktası 1.791 dolar seviyesinin üzerinde kalıyor. Yukarı yönlü bir trendin başlaması için 1.834 dolar seviyelerinin aşılması gerekiyor.

Şu anda bulunduğumuz seviye bu trende nispeten tarafsız kalıyor. Uzun vadede hala 1.959–1.965 dolar seviyesini hedefliyoruz.

Günlük Elliott dalga sayımı negatif olmaya devam ediyor ve 1.790 dolar seviyesinin altında 1.752 dolar seviyesini hedefleyecektir.“

Etiketler
Almanya