Banka emekçilerinden 'Akbank' açıklaması: Patronun ensesindeyiz

Akbank'ta yaşanan sistem çökmesi üzerine banka emekçileri bir açıklama yaptı.

Banka emekçilerinden 'Akbank' açıklaması: Patronun ensesindeyiz

Akbank, dün başlayan ve bankanın ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler sürerken; Patronların Ensesindeyiz Ağı Banka Emekçileri Dayanışma Ağı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, yaşanan kesintinin sorumlusunun banka emekçileri olmadığı, bunun banka tarafından yapılan açıklamayla da teyit edilerek sorunun ana bilgisayardaki teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını, dolayısıyla kesintiyi banka emekçilerine fatura edemeyeceklerini böyle bir durumla karşılaşan emekçileri PE ile temasa geçmeye davet etti.

Yapılan açıklama şöyle:

''Akbank’ta 6 Temmuz günü başlayan kesintinin bankanın ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklandığı banka tarafından doğrulandı.

Bu durum aynı zamanda bu kesintiden, pratikte adaletsizlik ve mobbingden başka anlamı olmayan satış üzerine prim usulüne geçirilmiş binlerce emekçinin sorumlu olmadığının göstergesidir. Müşterilerde oluşacak olası tatminsizlik ya da kaybın ilgilisinin banka emekçileri olmadığının da teyididir.

Dolayısıyla şimdiden uyarıyoruz. Kesinti bahane edilerek yapılabilecek herhangi bir hak gaspı, “performans düşüklüğü” iddiası gibi “yaratıcı girişimler” patron fırsatçılığından başka bir şey ifade etmeyecektir. Banka emekçisi dostlarımızı şimdiden, patronun olası hak gasplarını, kesintiyi emekçilere fatura etme girişimlerini ihbar etmeye, banka emekçileri dayanışma ağında örgütlenmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Banka Emekçileri Dayanışma Ağında bir araya gelmiş Akbank emekçileri olarak süreci takipteyiz, patronun ensesindeyiz.''

Etiketler
Akbank