Gram altın gaza bastı: Teknik uzmandan yatırımcıya kritik uyarı

Altın fiyatları mayıs ayının ilk haftasına yükselişle başladı. Gümüş ve altın yeni haftada kazandırmaya devam etti. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli analizlerde bulundu.

Gram altın gaza bastı: Teknik uzmandan yatırımcıya kritik uyarı

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın geçtiğimiz haftayı dalgalı bir seyirle kapatırken yeni haftaya 474 liraya yükselerek girdi. Altın fiyatlarındaki yükseliş gümüş fiyatlarına da yansıdı.

Gümüşün gram fiyatı 6 lira 97 kuruşa yükseldi. Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan yükseliş döviz kurlarında da hissedildi. Dolar kuru 8 lira 29 kuruşa yükseldi.

Altın ve gümüş fiyatlarını sosyal medya hesabında değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli tespitlerde bulundu.

GRAM ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Kapalıçarşı'da altın fiyatları şu şekilde oluştu: Gram altın 474 liradan, çeyrek altın 783 liradan, cumhuriyet altını 3 bin 193 liradan, 22 ayar bileziğin fiyatı 434 liradan işlem gördü. Altının ons fiyatı haftaya yükselişle başlayarak 1776 dolar seviyesine yükseldi. Gümüşün ons fiyatı ise 26 dolar seviyesinde izledi.

Altın ve gümüş fiyatlarını analiz eden teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, " Altın düşen kanalı 16 nisandan beri yukarı yönde zorlamaya devam ediyor. ABD 10 yıllıklardaki düşüş devam ederse bu son aşamayı da geçmesini beklerim. Ancak temel şartlar olumlu olsa da düşen kanal direnci geçilmeden birçok yatırımcı piyasaya dönmek istemiyor.

Yani biraz daha bu şekilde yatay hareket devam edebilir. Ancak beklentim buradan biraz aşağı hareket olsa dahi bir şekilde toparlanıp kanalı yukarı kırması yönündedir. Belirsizlik durumu sadece zamanlamayla ilgilidir.

Dolar - TL 'de ana yön yukarı olmakla beraber 8,34 - 8,24 arasında kısa bir belirsizlik içinde bulunuyor. Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor. O nedenle politika faizinde değişiklik beklenmiyor. Erken faiz indirimi ihtimali azalınca kurda biraz gevşeme olması normal."İddiasında bulundu.

Etiketler
Gram Altın