CHP'li Sancar: 99 bin 588 esnaf kepenk kapattı

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 2020 yılında kapanan dükkan sayısını Ticaret Bakanlığı'na sordu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Sancar'ın paylaştığı verileri TV100'de ekrana gelen 'Sağlı Sollu' programında açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 2020 yılında kapanan dükkan sayısını Ticaret Bakanlığı'na sordu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Sancar'ın paylaştığı verileri TV100'de ekrana gelen 'Sağlı Sollu' programında açıkladı.

TV100 ekranlarında yayınlanan Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı Sollu'nun bu haftaki konukları gazeteci Barış Yarkadaş, gazeteci Gürkan Hacır, gazeteci Metin Özkan ve gazeteci Hadi Özışık oldu. Gündemin masaya yatırıldığı programda yine çarpıcı konular konuşuldu.

Barış Yarkadaş, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar'ın Ticaret Bakanlığı'na sorduğu "2020'de Türkiye'de kaç iş yeri kapandı" sorusunun cevabını ilk kez Sağlı Sollu'da paylaştı. Sancar'ı aradığını ve esnafların durumunu sorduğunu söyleyen Yarkadaş, Sancar'ın Ticaret Bakanlığı'na verdiği soru önergesinin cevabını şöyle özetledi:

"Türkiye genelinde 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, ayrıca 40 bin 735 şirket de kapanmış."

Yarkadaş'ın sözlerinden sonra araya giren Hadi Özışık, "Kapanan şirketlerle birlikte açılan şirketler de var değil mi?" deyince Yarkadaş yeni açılan şirketlerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"ABC diye bir şirketin var, hiçbir ödeme yapamayacak duruma geldin, her şeyine haciz koyuldu. Sıfırdan bir şirket kurarak hacizden kurtulmaya çalışıyorsun, yeni açılan şirket bu."

Etiketler
Barış Yarkadaş Denizli Teoman Ordu Teoman Sancar