Erdoğan, 'Kapanan dükkan yok' demişti... İşsiz kalan emekçiler 5 ilde sokağa çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapanan dükkan yok" dedi ama gerçekler tam tersini işaret ediyor. Kapanan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalan emekçiler sokağa çıkıyor.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen kesimlerden biri de hizmet sektörü emekçileri oldu. Restoranların, kafelerin, barların ve meyhanelerin salgın nedeniyle kapatılmasının ardından işsiz kalan emekçiler, devletten de destek alamadıkları için geçinemiyor. Hizmet sektörü emekçilerinin büyük çoğunluğu kayıt dışı çalıştıklarından kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyor.


Geçinemediklerini söyleyen emekçiler bugün eş zamanlı olarak beş ilde sokağa çıkacak. Otel ve Turizm İşçileri Sendikası ile Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması ortak çağrı yaparak, işini kaybeden hizmet sektörü emekçilerini bugün İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun ve Antalya’da sokağa çağırdı. “Tedbirler alınsın, iş yerlerimiz açılsın” diyen emekçiler, “Rakam ya da istatistik değil, işini kaybeden milyonlarız” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Erdoğan, 'Kapanan dükkan yok' demişti... İşsiz kalan emekçiler 5 ilde sokağa çıkıyor! - Resim : 1

Açıklanan eylem saatleri ve yerleri şöyle:

İstanbul, saat 16.00 - Kadıköy Süreyya Operası

Ankara, saat 14.00 - Sakarya Caddesi

Samsun, saat 16.00 Çiftlik Süleymaniye Geçidi

Antalya, saat 14.00 - Eğitim-Sen önü

Bursa, saat 13.00 - Karya Yaşam Alanı, Uğur Mumcu Bulvarı

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Salgın