İnnovia mağdurları haklarını arıyor

Yeşil GYO’nun imzasının bulunduğu 2015 yılında bitirilmesi öngörülen Innovia projesinde mağdur olan vatandaşlar bugün İnnovia 4 insaat alanı önünde eylem yapacak.

İnnovia mağdurları haklarını arıyor

Yeşil GYO’nun imzasının bulunduğu 2015 yılında bitirilmesi öngörülen Innovia projesinde evler hâlâ teslim edilmedi.

Evleri teslim edilmeyen yurttaşlar eylem yapacak.

İnnovia mağdurları bugün (25 Ekim 2020 Pazar) saat 14.00'de İstanbul'da Esenyurt İnnovia 4 insaat alanı önünde eylem yapacak.

İnnovia mağdurları tarafından şu duyuru yapıldı:

''İnnovia projesi 2010 yılında başlamış 2015 yılında teslim sözü verilmiş bir projedir. İnşaatın %50'si tamamlananmış ve inşaat yarım bırakılmıştır. Projenin yapımını üstlenen Mütahit firma aynı zamanda Yeşil Kunduraninda sahibi Engin Yeşil; parasının olmadığını ve projeyi bitiremediğini parası ne zaman olursa ozaman yapacağını söyleyerek hak sahiplerini sürekli oyalamaktadır.6500 mağdur yaratan firmaya, hak sahipleri tüm parasını ödemiş olduklari halde evsiz kalmışlardır.

Mağdurların bir çoğu evini alamadan vefat etmiş , bir çoğu ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşmaktadır .Daha önce de birçok kez seslerini duyurmak için bir araya gelen hak sahiplerine, her seçim döneminde sorunlarının çözüleceği siyasiler tarafindan söz verilmis ancak hiçbir işlem yapılmamıstır. Şimdi seslerini duyurmak icin tekrar bir araya geliyorlar.''

Etiketler
Urla