Ankara Valiliği dava açmıştı! Tüm Emekli Sen kapatıldı

Ankara Valiliğinin talebiyle açılan davada Tüm Emekli Sen'in kapatılmasına karar verildi.

Ankara Valiliği dava açmıştı! Tüm Emekli Sen kapatıldı

Ankara Valiliği, emekli maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesi ve emekli haklarının korunması için örgütlenen Tüm Emekli-Sen hakkında ‘faaliyetlerinin durdurulması’ istemiyle Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne dava açtı.

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, Dava dilekçesinde, “Tüm Emekli-Sen'in faaliyetinin durdurulmasına, kanuna aykırılığı veya eksikliğin giderilmemesi, tüzük ve belgelerinin kanuna uygun hale getirilmemesi halinde sendikanın kapatılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz” denildi.

Sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması da talep edilen davanın ilk duruşması Balgat Adliyesi 34. İş Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, sendika faaliyetinin durdurularak kapatılmasına karar verdi.

TÜM EMEKLİ-SEN: YARGILAMA VALİLİĞİN TALEBİ DOĞRULTUNDA YAPILDI

Tüm Emekli Sen Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle verilen kapatma kararına tepki gösterdi. Yargılamanın deliller toplanmadan talepleri reddedilerek yapıldığını ifade eden Kocabıyık, “Yargılama deliller toplanmaksızın yapılmış, hatta valiliğin anlaşılmayan, sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmeyen dilekçesinin açıklanmasını istemiş olduğumuz halde tüm taleplerimiz reddedilerek tamamen valiliğin talebi doğrultusunda karar verilmiştir. Bahsedilen söz konusu eksiklikler sendikamızın kurucularını içeren belgesi. Ama biz o belgeyi de teslim ettik. Mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir. Bir kez daha ülkemizdeki hukuk sisteminin noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir” dedi.

'KARARI ÜST MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ'

Kapatma kararını bir üst mahkemeye taşıyacaklarını duyuran Kocabıyık, şunları söyledi:

“Bu karar emeklilerin sendikal örgütlenmesine çıkarılan ilk engel olmadığının bilinciyle, bu güne kadar karşılaştığımız engelleri nasıl aştıysak, hukuksuzluklara karşı mücadele ettiysek bu engeli de aşacağız. Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz. Üst mahkemede bu davayı kazanacağız. Çünkü sadece hukuken değil; sosyal, siyasal, tarihsel olarak da haklıyız. Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
Ankara Ankara Valiliği