Eğitim Sen açıkladı: TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğluna İTÜ’de kadro verilecek

Eğitim Sen, İTÜ’de hiçbir açıklama yapılmaksızın iptal edilen araştırma görevlisi kadrosuna TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlu Mehmet Selahattin Şentop’un alınacağını iddia etti. Eğitim Sen'in iddialarını üniversite yönetimine sorduk ancak herhangi bir yanıt alamadık

Eğitim Sen açıkladı: TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğluna İTÜ’de kadro verilecek

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ), 24 Ekim 2022 tarihli 31993 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan araştırma görevlisi alım ilan sonuçları açıklandı. Ancak İTÜ’nün sitesine bakıldığında Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü için açılan sınav sonuçlarının açıklanmadığı ve “değerlendirme süreci devam etmektedir” ibaresinin bulunduğu görüldü.

6 Aralık 2022 tarihinde, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Kadro İlanı’nı hiçbir açıklama yapılmaksızın iptal eden üniversite, sitesinde “Üniversitemiz Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde istihdam edilmek üzere ilan edilen 2022-66 sayılı kadronun ilanı iptal edilmiş olup aynı kadro 31.12.2022 tarihine kadar yeniden ilan edilecektir” şeklinde bir açıklama yayımladı.

YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

İTÜ’de ise önceki haftalarda bazı istifalar yaşanmıştı. Bilgisayar Bilişim Fakültesi Dekanı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm başkanı istifa etmiş, Dekan vekili olarak Prof.Dr.Ertuğul Karaçuha getirilmiş ve Bölüm Başkanı ve dekan yardımcıları değişmişti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’UN OĞLU KADROYA MI ALINMAK İSTENİYOR?

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, sınav sonuçlarının açıklanmaması ve ani yönetim değişikliğinin yaşanmasıyla ilgili araştırma görevlisi kadrosuna TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlunun alınmak istendiğini iddia etti. Sınava giren adaylardan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un oğlu Mehmet Selahattin Şentop değil başka bir adayın yazılı sınavı kazanması nedeniyle İTÜ yönetimine baskı yapılarak Mehmet Selahattin Şentop lehine yeniden değerlendirme yapılmaya çalışılması olduğu iddialarını gündeme getiren Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, İTÜ’den açıklama yapılmasını talep etti.

İTÜ SESSİZLİĞE BOĞULDU

Eğitim Sen’in iddialarından sonra, bu iddiaların doğruluğunu öğrenmek için İTÜ Rektörlüğünü defalarca aramamıza rağmen hiçbir geri dönüş alamadık.

Bölüm sekreterliği görevlileri konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söylerken, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bölüm Sekreterliği de konuya dair bilgisinin olmadığını ve bu tarz sorulara kimsenin cevap vermek istemeyeceğini ifade etti.

İTÜ İletişim Direktörlüğü numaramızı alarak Basın Birimi’nin bize konu hakkında bilgilendirme yapmak için döneceğini söyledi, ancak oradan da hiçbir geri dönüş alamadık. Basın Birimi ve İletişim Direktörlüğü konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’yle görüştüğümüzde bölüm başkanının toplantıda olduğu bilgisini aldık. Numaramızı aldıktan sonra bölüm başkanının toplantı sonrası bize geri döneceği söylendi. Bize geri dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen oradan da hiçbir geri dönüş alamadık.

Etiketler
Kadro TBMM Ordu Mustafa Şentop